Au început pregătirile pentru parada de Paști. În Bistrița, în piața centrală se va desfășura târgul Ostermakt. Este un târg de pe vremea sașilor, dedicat sărbătorilor pascale.

La acest eveniment defilează mai mulți elevi ce poartă costume săsești. Mai mult, aici locuitorii bistrițeni pot cumpăra produse specifice Paștelui.

Elevii duc mai departe tradiția Ostermarkt

Chiar dacă vremea nu a fost în favoarea lor, elevii au defilat îmbrăcați în costume săsești. Chiar dacă nu au fost atât de mulți spectatori din cauze meteorologice, copiii nu s-au lăsat mai prejos.

O grupare de elevi care au hotărât să înfrunte ploaia care s-a oprit doar pentru câteva minute. Aceștia au fost însoțiți de o fanfară care i-a acompaniat până la Palatul Culturii. Acolo a avut loc chiar și un spectacol de dansuri tradiționale germane.

Producătorii bistrițeni au fost prezenți și ei

Producătorii locali s-au adunat în jurul Bisericii Evanghelice și i-au așteptat pe oamenii care au dorit să se aprovizioneze pentru sărbătorile pascale. Aceștia au pus la dispoziție preparate tradiționale, accesorii sau cadouri specifice.

Chiar în această perioadă are loc și Expo Bistrița Grădină și Ambianță, fix în aceeași zonă. Așadar, bistrițenii au ce să facă în perioada sărbătorilor pascale.

În cadrul târgului tradițional săsesc, care are deja 900 de ani de existență, au avut loc și o expoziție și ateliere de pictat ouă cu Silvia Țogorean la Casa Argintarului.

 

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.