Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI Moldova a dat start Școlii Securității. Activitățile sunt destinate copiilor din toată țara.

Competiții pentru copii

Șeful IGSU, Alexandru Oprea a declarat că tinerii trebuie instruiți în domeniul prevenirii riscurilor prin organizarea Școlii Securității. Această operațiune este prioritară pentru instituție. Acesta a urat succes echipelor și a sups că în perioada competiție, copiii vor forma prietenii noi și deprindeir în domeniul securității.

De asemenea, Daniela Misail –Nichitin, secretarul de stat al MAI, a mulțumit tuturor elevilor, deoarece au luat decizia de a petrece mai multe zile alăături de salvatori și pompieri, de unde vor învăța foarte multe lucruri noi și folositoare.

Secretar de Stat al Ministerului Educației și Cercetării din Repulica Moldova, Adriana-Tigaie-Cazacu, a spus că este foarte mândră și că va sprijini copiii care au ales să participe la Școala Securității în afara programului de studii.

Elevi refugiați din Ucraina

De asemenea, aici vor participa și copii refugiați

„Când ne gândim la nevoile refugiaților, ne gândim adesea la adăpost, apă și hrană, a spus Maha Damaj, Reprezentant de țară UNICEF în Moldova. Educația, totuși, are o importanță vitală în restabilirea unui sentiment de scop, demnitate și speranță pentru viitor. Educația nu înseamnă doar învățare în sălile de clasă, dar și relații de prietenie,activități care oferă copiilor un program, îi face să se simtă parte a societății și le oferă oportunități de integrare, iar acțiunea de astăzi se încadrează în realizarea acestor obiective. UNICEF se angajează să lucreze mână în mână pentru a sprijini autoritățile naționale de a se asigura că dreptul copiilor la educație în siguranță să fie respectat,” a spus Maha Damaj.

Copiii vor avea parte de foarte multe hopuri. Spre exemplu, în cadrul primului concurs, aceștia au trebuit să îmbrace contra cronometru uniforma de pompier. Pe parcurs, aceștia vor stinge și diverse incendii și vor învăța cum să mânuiască și stingătoare.

Școala Securității s-a lansat și în municipiul Bălți, unde particip 130 de elevi. Astfel de activități se vor desfășura de IGSU în perioada 13-15 mai în raioanele Cahul, Hâncești, Ungheni, Căușeni, Soroca, Edineț, Orhei și UTA Găgăuzia, iar în total 1127 de copii din toată țara urmează a fi instruiți în domeniul prevenirii și securității vieții, potrivit unui comunicat UNICEF.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.