O școală din Beliș a fost inaugurată cu preoți, politicieni, șeful de post, dar, surpriză, fără elevi!

Școală din Beliș, inaugurată cu surle și trâmbițe

O școală din Beliș a fost inaugurată de politicieni, preoți, fără elevii care vor beneficia de noua unitate de învățământ.

Școala Gimanzială “Avram Iancu” Beliș a primit o investiție de aproximativ 1 milion de euro. Banii provin din fonduri guvernamentale și bugetul local.

La eveniment au participat Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, foști directori și cadre didactice ale școlii, directori de la școlile din zonă și primari din comunele învecinate.

Ce spune șefa Inspectoratului Județean Școlar Cluj

“Pentru mine, inaugurarea unui nou spațiu de învățământ este întotdeauna un moment de bucurie, dar ziua de azi a avut o încărcătură emoțională aparte, școala din Beliș fiind cea în care mi-am început cariera didactică, la absolvirea facultății și unde am avut parte de multe satisfacții profesionale, de rezultate foarte bune obținute cu elevii școlii, care au terminat licee și universități de prestigiu și care, azi, sunt oameni realizați profesional în multe domenii de activitate.

Îmi doresc ca prin astfel de investiții, dar și altele prin care se îmbunătățește calitatea vieții locuitorilor din mediul rural, familiile tinere să rămână acasă și aceste clădiri moderne, care oferă condiții de infrastructură comparabile cu cele din mediul urban, să se umple de copii, motivați să aibe performanțe școlare.

Felicitări administrației locale pentru scrierea și implementarea acestui proiect și doamnei director Mihaela Mocean pentru organizarea evenimentului de azi!”, a transmis Marinela Marc, șefa Inspectoratului Județean Școlar Cluj.

Probabil că doar în România încă se mai poartă această “modă” de a chema preotul atunci când se inaugurează ceva nou. În urmă cu ceva timp, un preot din județul Bacău a ținut o slujbă pe marginea drumului, printre mașini și camioane și apoi a sfințit locul pe care oamenii îl numesc “curba morții”.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.