Elevii de la o școală din Worthing, West Sussex, se bucură, de asemenea, de chifteluțe din fasole neagră și quinoa în sos BBQ și de kebab-uri vegetale.

Școala cu prima bucătărie vegană din Marea Britanie spune că meniul bazat pe plante a atras noi elevi

O școală din West Sussex, care a adoptat un meniu complet vegan, a declarat că această inițiativă a fost atât de populară, încât unele familii și-au trimis copiii la această școală.
În ianuarie, această școală privată a deschis ceea ce se spune că este prima bucătărie școlară complet vegană din țară.
Școala a încheiat un parteneriat cu Plant Based School Kitchens, o ramură a unei cafenele vegane locale, pentru a lansa meniul, cu mâncăruri care includ chifteluțe de fasole neagră și quinoa în sos de grătar, fajitas vegetariene cu orez mexican și “pizza de sărbătoare fără carne”.
Elevii pot aduce în continuare prânzuri la pachet cu carne și produse de origine animală, dar 100% din serviciile de catering ale școlii sunt acum pe bază de plante.

Cantina devine din ce în ce mai populară

La jumătate de an de la renovare, directorul Steven Jeffery a declarat că cantina devine “din ce în ce mai populară”.
El a spus că această schimbare a fost determinată de faptul că fosta companie de catering a școlii a cedat în timpul pandemiei.
“Lucrez în învățământ de peste 25 de ani și unele dintre mâncărurile din școli au fost grozave, iar în alte locuri nu”, a spus dl Jeffery.
El a spus că demersul a fost un mare succes. “Deseori, copiilor nu le vine să creadă că sunt vegani, iar părinții spun acum că le-a dat ocazia să încerce lucruri în timpul săptămânii, pentru că nu erau siguri cum o să se descurce și acasă,” spune el.
Dl Jeffery, care nu este el însuși vegan sau vegetarian, a declarat că “unul sau doi” guvernatori au fost inițial “îngrijorați că ar putea descuraja oamenii sau că oamenii vor părăsi școala pentru că nu pot mânca pește și cartofi prăjiți sau altceva”.
El a spus că s-a dovedit contrariul: “Am avut oameni care s-au alăturat școlii datorită acestui lucru. Dar oamenii care s-au mutat în zonă au fost atrași de acest lucru, așa că avem de fapt câteva familii vegane și ecologiști și oameni care lucrează la filme Netflix care au legătură cu mediul, care au spus: ‘Da, este grozav’.”
Dl Jeffery a declarat că școala a lucrat cu un nutriționist pentru a se asigura că felurile de mâncare sunt hrănitoare, în timp ce un efort al furnizorilor de catering de a elimina fiecare alergen a ajutat, de asemenea, la încheierea acordului.
Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.