Schimb de roluri la Galați! Elevii au devenit aleși locali. Unii și-au asumat și rolul de primar al orașului. Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi a fost alături de cei mici.

Elevii au devenit aleși locali pentru o zi

Pentru o zi, elevii au făcut schimb de roluri și au devenit aleși locali, iar unii și-au asumat și rolul de primar al municipiului Galați. Primarul Ionuț Pucheanu s-a declarat foarte încântat.

„Mă bucur că elevii şi-au intrat foarte bine în roluri şi am avut una dintre cele mai frumoase şedinţe. Dar nu chiar uşoară. Ştiu că ideile tinerilor pot deveni realitate şi cu toţii, autorităţi şi părinţi, trebuie să-i ascultăm, să-i îndrumăm, să le oferim încrederea şi susţinerea de care au nevoie. Este o acţiune în premieră, alături de Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi, o acţiune care vreau să devină una de tradiţie, din dorinţa de a implica elevii în viaţa oraşului nostru”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, conform adevărul.ro.

Elevii au votat mai multe proiecte

Elevii au votat chiar și trei proiecte din cinci propuse. Cele trei proiecte aprobate fac referire la:

  • Înfiinţarea unui consiliu consultativ pe probleme de tineret;
  • Agenda pentru tineret – ghid privind accesarea şi derularea finanţărilor nerambursabile pentru acţiuni destinate tinerilor;
  • Internship la Primăria Galaţi.

Ba mai mult de atât, primarul Galațiului s-a declarat foarte încântat de aceste idei și vrea să le concretizeze.

Primar pentru o zi a fost Alexia – Crina Lupu, care este și preşedintele Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi. 24 de elevi au devenit consilieri locali, iar imediat după ședință, cei mici au vizitat Primăria.

Proiectul „Aleşi locali pentru o zi” are în vederea creșterea interesului elevilor privind implicarea în comunitate. De altfel, se urmărește și valorificarea abilităţilor creative ale acestora. Acest proiect a fost realizat de Primăria Municipiului Galaţi în colaborare cu Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.