În timpul perioadei 9-13 mai 2022, cadrele didactice Daniela Elena Rotaru și Diana Salup Rusu dela Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret”, împreună cu elevii Maria Lazăr Maria, Anda Lidia Gvinda, Philipp Bivol și Eduard Struț Eduard au luat parte la ultima activitate transnațională de învățare din cadrul proiectului de parteneriat strategic Healthy bodies! Healthy minds! organizată în Keramoti, Grecia.

Ce au făcut în cadrul proiectului?

Elevii și profesorii au discutat despre sănătatea socială pe parcursul celor 5 zile de activitate.

,,A fost o săptămână plină de activități interesante, o săptămână în care participanții au vorbit despre dimensiunile sănătății, punând accent pe sănătatea socială. Programul activităților a fost unul atractiv cu ateliere de lucru şi dezbateri iar la sfârșitul săptămânii a avut loc ceremonia finală unde participanții au primit certificate, diplome şi premii din partea organizatorilor. Ca la orice despărțire, au existat regrete şi lacrimi de bucurie deoarece s-au legat prietenii între participanții din cele șase țări: România, Polonia, Italia, Spania, Turcia şi Grecia.”, povestește profesoara Daniela Rotaru

Ce obiective are proiectul?

Profesoara spune că unul dintre principalele obiective ale proiectului a fost promovarea unui stil de viață sănătos.

,,În cadrul acestui proiect ne dorim să promovăm o nouă atitudine și un stil de viață sănătos, o minte puternică într-un corp sănătos, nu doar profesorilor și elevilor, ci și în comunitatea locală, națională și internațională. Pentru a realiza toate acestea, școlile participante au organizat și coordonat, pe parcursul celor trei ani de proiect, activități legate de cele șase dimensiuni ale sănătății: fizică, intelectuală, socială, spirituală, emoțională și de mediu. Îi vom determina pe elevi și, în general, pe tineri să se joace și să învețe împreună, pentru a le asigura dezvoltarea sănătoasă, pentru a-și îmbogăți cunoștințele culturale și, în plus, pentru a spori calitatea serviciilor educaționale, oferind participanților un stil de viață sănătos”, a adăugat profesoara.

Cele șase țări participante la acest eveniment au fost: România, Polonia, Italia, Spania, Turcia şi Grecia.

Sursa interviului aici.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.