În perioada 9-13 mai, mai mulți profesori și elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, au participat la un schimb de experiență în Grecia.

Erasmus + „Friend me, don’t bully me!”

Datorită programul Erasmus + „Friend me, don’t bully me!”, aceștia au reușit să ajungă în Grecia, pe insula Chios.

Inițiativa proiectului aparține școlilor din Slovenia, Turcia, Grecia, Italia și România, și are menirea de a educa elevii, de a reduce abandonul școlar, precum și absenteismul, dar și pentru a preveni bullying-ul.

Elevii de clasa a XI-a de la Colegiul menționat, Nechita Andreea, Ciubotaru Teodora, Rusu Petru Sorin, Coca Ioan Dănuț, precum și profesoriii Arotăriței Monica Petruța, Iftimiu Adriana Teodora și Mitu Daniela, au participat la diverse activități care au atras atenția asupra fenomenului de bullying și cyberbullying. De asemenea, au luat parte și la mai multe activități culturale: au vizitat localitățile Pirgy, Mesta, obiective turistice ce se află sub patrimonial UNESCO și au avut și o întâlnire cu primarul orașului Chios.

CITEȘTE ȘI – Elevii devin mai competitivi odată cu participarea la programele ERASMUS

Rolul proiectului Erasmus

„Rolul acestui proiect Erasmus este de a oferi o șansă în plus la o educație adecvată tuturor participanților și de a atrage atenția asupra comportamentului de agresiune, care prin natura sa subminează și diluează calitatea educației, având efecte pe termen scurt și lung asupra fizicului și bunăstării mentale a elevilor, asupra angajamentului lor față de școală, asupra încrederii în sine și asupra capacității de a urmări ambiții și interese. În cele cinci mobilități ale proiectului au fost implicați peste 35 elevi de nivel liceal și 15 profesori de la învățamântul primar și liceal.  Proiectul Friend me, don’t bully me! se va derula până pe 31 august 2022”, a transmis echipa de proiect, potrivit Monitorul de Suceava.

Ce este de apreciat, este faptul că din ce în ce mai multe școli apelează la acest tip de proiect, dar, rămânem tot un procent scăzut, din păcate. În România, numai 1200 de școli au accesat ERASMUS, adică 15% din totalul școlilor, dar, față de acum câțiva ani, procentul a mai crescut.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.