Numărul elevilor care se bat în școli crește îngrijorător. Cel puțin o dată pe săptămână oamenii sunt șocați de astfel de cazuri, care uneori ajung să fie chiar foarte grave.

Un elev s-a ales cu obrazul cusut după o bătaie cu un coleg

Acest lucru s-a întâmplat și într-un liceu din Iași, unde un elev a ajuns în spital din cauza unui conflict care a izbucnit în Liceul Teoretic „Al. I. Cuza”. Un elev a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauză că a fost agresat de un coleg de clasă. Mama băiatului a lansat o serie de acuzații grave la adresa conducerii unității de învățământ.

Din spusele mamei, pe 11 aprilie, copilul său a fost bătut de către un elev de clasă. El a fost transportat la UPU a Spitalului Județean Iași. Elevul a prezentat o rană la nivelul obrazului și a avut nevoie să fie cusut. Mama băiatului acuză conducerea liceului să nu a avut nicio reacție nici până în ziua de astăzi. De asemenea, mama elevului acuză că directorii școlii nu au luat nici măcar o decizie cu privire la analizarea acestei situații petrecute în incinta unității de învățământ.

Mama elevului anunță că va depune plângere penală

De asemenea, mama copilului a mai anunțat că în urma acestui incident va depune plângere penală. Femeia consideră că acest mod de comportament al unor copii care se cred că fac parte din clanuri interlope trebuie oprit.

Scene violente în Iași: Un elev s-a ales cu obrazul cusut, după ce a fost agresat de un coleg de clasă. Mama copilului, acuzații grave

La rândul său, Inspectoratul Școlar Județean Iași a transmis că a fost informat despre incident. Conform sursei citate, Consiliul de Administrație al unității școlare s-a întâlnit în cursul zilei de joi, 14 aprilie, pentru a discuta situație celor doi elevi.

Ce măsuri s-au luat împotriva agresorului

În urma întâlnirii consiliului clasei s-a stabilit sancționarea elevului prin scăderea notei la purtare. De asemenea, elevii vor participa la activități de consiliere. Șefa Inspectoratului Școlar Județean Iași, Antonina Bliorț, a mai explicat că la nivelul clasei se vor desfăşura activităţi de prevenire a violenţei de orice fel. Totodată, ea a explicat că elevii vor fi informați cu privire la prevederile incluse în Regulamentul Școlar și în Statutul Elevului.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.