Un elev din București a fost bătut grav de un coleg, până când și-a pierdut cunoștința. Incidentul a avut loc pe trotuarul din fața liceului. Situația este cu atât mai gravă cu cât niciun profesor sau vreun paznic nu au sărit în ajutorul victimei.

Totul a avut loc într-un liceu din sectorul 5 al Capitalei. Se pare că un elev l-ar fi bătut pe colegul său cu pumnii și picioarele până când l-a întins la propriu pe jos. Cei care au sărit în ajutorul victimei au fost colegii care i-au pus sub cap un tricou și l-au stropit cu apă pe față. Toate acestea au avut loc în fața unor adulți, care par neinteresați de eveniment.

Mama victimei: Doamna director le spunea elevilor să nu cheme salvarea

Mama băiatului bătut spune că a fost sunată de colegii elevului și chemată la liceu, fiindcă băiatul ei este inconștient. În tot acest timp, aceasta o auzea pe directoare cum spunea să nu se mai filmeze și să nu îi mai dea copilului cu apă pe față. Mai grav, conform mamei, directoarea chiar le-ar fi spus copiilor să nu sune la salvare.

„Nu chemați nici o salvare. Deși avea telefonul în mână. Cred că mai întâi datoria ei era să-i acorde primul ajutor copilului până vine salvarea. Este dur! Nu doresc nici unei mame să treacă prin ce am trecut eu în acele momente”, a declarat mama copilului, conform Știrilorprotv.ro.

În cele din urmă a fost chemată o salvare, iar copilul a fost dus la Spitalul Municipal. Aici i-au fost făcute mai multe investigații, dar și o tomografie.

Scene teribile la un liceu din sectorul 5 al Capitalei! Un elev a fost bătut de un coleg până și-a pierdut cunoștința

Elev bătut în ultimul hal de propriul coleg

„A avut 4 hematoane la cap, e lovit pe spate, zdrelit, a fost târât. Agresorul a continuat să-i dea pumni și picioare până a apărut alt coleg și i-a zis ce faci îl omori?”, a povestit mama victimei.

Polițiștii Secției 18 au preluat cazul și au deschis din oficiu un dosar penal pentru lovire și alte violențe. Elevul bătăuși ar avea 15 ani și ar practica boxul la un club din București. Se pare că acest conflict, care s-ar fi putut finaliza și mai tragic, ar fi pornit de la o glumă.

Paznicii liceului nu au vrut să intervină fiindcă „nu era datoria lor”

Chiar dacă elevii s-au luat la bătaie lângă paznicii liceului, aceștia nu au intervenit. Scuza lor este că nu au văzut nimic și oricum, răspunderea lor este doar pentru ceea ce se întâmplă în incinta unității de învățământ.

Conducerea liceului spune că au intervenit un profesor de serviciu, directorul adjunct și alte două profesoare. De asemenea, aceștia susțin că până au sosit cadrele medicale, asistenta și medicul școlii au acordat primul ajutor. În schimb, băiatul lovit a declarat că doar cei de la salvare l-au ajutat, nimeni altcineva nu a intervenit.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.