Scandal uriaș la liceul pedagogic din Bacău. Un profesor de fizică este acuzat că le face avansuri elevelor de la clasă. Bărbatul este acuzat că ar fi avut gesturi nepermise față de elevelor sale.

Părinții elevelor care le-a povestit ce s-a întâmplat sunt șocați. Mai multe mame susțin că au aflat de la fetele lor că profesorul de fizică le-ar fi atins în locuri nepermise, le-ar fi hărțuit și chiar le-ar fi jignit de mai multe ori. Femeile susțin că elevele se tem să mai meargă la orele cu acest profesor pentru a nu se mai repeta acest lucru.

Atingeri nepermise

”Domnul profesor pune mâna pe ele. Vin cu teamă la ora lui, le provoacă o groază”, a spus una dintre mame, conform SpyNews.ro.

Conform sursei citate, părinții elevelor s-au dus și au vorbit și cu dirigintele și directorul școlii. În cadrul ședinței, o elevă a povestit de față cu toată lumea ceea ce s-a întâmplat. Părinții îl acuză pe profesor că ar fi avut o atitudine sfidătoare și că i-a spus fetiței să aibă grijă ce vorbește fiindcă minte.

Scandal uriaș la un liceu de renume din Bacău! Profesor de fizică, acuzat că ar face avansuri elevelor | Cum se apără dascălul

Părinții sau unit și au mers la Poliție pentru a depune plângere pe numele profesorului.

Cum se apără profesorul de fizică

După ce cazul a fost făcut public în cadrul unei emisiuni TV de la Antena 1, profesorul a solicitat dreptul la replică. El susține că nu a mângâiat nicio elevă, așa cum este acuzat. Totuși, dascălul a recunoscut că au avut loc anumite atingeri. De asemenea, el a precizat că situația elevilor reclamanți este una dezastruoasă.

Cât despre atingeri, profesorul susține că în niciun caz nu au fost de natură sexuală, ci este vorba despre anumite reguli de fizică, reguli care se predau de zeci de ani în școlile din România. De asemenea, dascălul susține că toți elevii au fost de acord cu respectivele „atingeri”, în contextul materiei școlare predate.

Profesorul a afirmat că, în cadrul unei ședințe cu părinții, el a specificat că iubește toți elevii care iubesc fizica.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.