Un scandal uriaș a izbucnit la o școală de renume din București! Părinții acuză conducerea unității de învățământ de luare de mită.

La Colegiul German „Goethe” din București a izbucnit un scandal uriaș, după ce părinții elevilor au acuzat conducerea instituției de învățământ de luare de mită. Acuzațiile vin din partea părinților elevilor claselor pregătitoare. Oamenii deja au trimis o petiție la Ambasada Germană din București. În apărarea sa, directoarea spune că este vorba doar despre o concurență foarte mare.

Scandal la un colegiu renumit din Capitală

O mamă acuză că fiica ei este prima pictată sub linie, în condițiile în care a primit decât trei întrebări: câți ani are, în ce lună e născută și care e basmul său preferat.

„Nu a primit nicio întrebare pe aceste subiecte. În fiecare an sunt discuţii la acest colegiu”, spune femeia.

În aceeași situație sunt alți 60 de părinți care se plâng de același lucru. Copiii care au terminat grădinița în această unitate de învățământ, vorbesc limba germană, însă nu au prins loc și la clasa pregătitoare.

Acuzații de luare de mită la o școală din București

“A ieşit fetiţa dinaintea ei şi a ieşit şi ea la 5 minute. Mi-a povestit exact ce a povestit acolo, că are memoria foarte bună. Noi în familie, atât eu, cât şi soţia, vorbim cu copiulul doar în germană. Am dus-o şi la personal calificat pentru a face faţă acestui examen”, povesteşte un tată.

Scandal la o școală celebră din Capitală. Părinții acuză conducerea de luare de mită

La concursul pentru cele patru clase de limba germană au participat 159 de candidați cu vârste cuprinse între cinci și șase ani. Se pare însă că cererea a fost mult mai mare decât oferta. Un alt părinte a declarat că aproape toată grupa copilului de la grădiniță a fost respinsă.

Conform Observator.ro, directoarea colegiului, Ilinca Rodica, susține că în momentul în care părinții au venit și au înscris copiii la acest examen au acceptat modalitatea de a se organiza examenul. Nemulțumirile lor ulterioare, susține directoarea, nu le comentează fiindcă este obișnuită deja.

Întrebată dacă unii au dat bani ca să intre aici, aceasta răspunde:

“Nu, acest lucru ştiţi cum e, există o bursă a zvonurilor. Şcoala aceasta nu ar fi căutată dacă s-ar plăti locul”- Ilinca Rodica.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.