Următorul an școlar, 2022-2023 vine cu schimbări pentru elevii români. Aceștia vor beneficia de “Săptămănă Verde” și vor învăța despre natură și schimbările climatice.

“Săptămâna verde” și “Școala Altfel”

“Săptămâna verde” se aseamănă cu “Școala Altfel”. Elevii vor putea să iasă din sala de clasă pentru a explora natura. “Săptămâna verde” va putea fi la alegerea școlilor, dar, doar în perioada 19 aprilie – 16 iunie 2023. Este un acord între Ministerul Educației și Ministerul Mediului. Cele două ministere își propun ca elevii să cunoască cât mai multe despre mediul înconjurător.

Robert Avram, Președintele Consiliului Național al Elevilor, este de acord cu o astfel de săptămână în școlile din România.

„Avem nevoie de astfel de săptămâni tematice pentru subiecte atât de importante, precum schimbările climatice și elemente care țin de ecologie în sine. Din păcate, astfel de aspecte în școlile din România sunt promovate foarte puțin. În condițiile în care vedem câte efecte nefaste au schimbările climatice în toată lumea”, a declarat Robert Avram pentru ziare.com.

Schimbările climatice ar trebuie discutate la orice materie

Din păcate, în școlile din România nu se discută despre schimbările climatice. Cu toate acestea, aceste lucruri se pot face, elevii pot învăța de ce este important să protejeze mediul înconjurător, dar și care sunt consecințele schimbărilor climatice.

Consiliul Național al Elevilor este partener în proiectul România Verde. Robert Avram a spus că este foarte important ca în școală să fie promovate livrarea de conținuturi cu privire la ecologie și la schimbările climatice. Aceste discuții nu se pot ține doar la biologie sau geografie.

Într-un raport numit “Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile” se specifică chiar recompensarea cadrelor didactice care se implică în acest program. Elevii vor avea, cu siguranță, o platformă web, precum și manuale digitale și diverse kituri pentru a măsura poluanții din atmosferă. Profesorii, de asemenea, vor fi și ei instruiți.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.