Sumele primite de cadrele didactice și auxiliare spre a participa la comisiile de examene din acest an au fost aprobate prin Ordinul de ministru nr. 3.887 din 23 mai, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro.

Modificările făcute

Au existat mai multe modificări față de anii anteriori. Creșterile la care mă refer variază de la 10 la 160 de lei. Pentru profesorii supraveghetori/asistenți, apare cea mai mică majorare, de doar 10 lei pe zi, astfel că revin 110 de lei pe zi pentru asistenții care participă la Evaluarea Națională și 120 de lei pe zi pentru cei de la Bacalaureat.

Indemnizarea pentru președinții de comisii poate să atingă 2.200 de lei pentru un președinte de comisie de evaluare la Bacalaureat, de exemplu, în centre de evaluare cu peste 750 de absolvenți.

Pentru profesorii evaluatori, creșterea este de 0,7 lei la Evaluarea Națională și 1,25 lei la Bacalaureat, pentru fiecare lucrare corectată.

Diferența dintre salarii

Mai jos se află mai multe date referitoare la plățile profesorilor pentru alte concursuri/examene, sursa este  link-ul de mai sus.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.