Din cauza salariilor mici din țară, tot mai mulți români se îndreaptă spre țările europene pentru a munci. Acest lucru se întâmplă în toate domeniile, chiar și în învățământ.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud a anunțat, recent, că într-o țară europeană se caută educatori/ educatoare din România. Comparativ cu salariile din sistemul de învățământ din țară, în Germania se oferă salarii începând de la 2.700 de euro/ lună.

Germania angajează educatoare din România

Este vorba despre 15 posturi de educatori sau educatoare, din regiunea Baden- Wurttemberg, orașul Stuttgart. Potrivit anunțului agenției, angajatorul deține peste 200 de centre de îngrijire de zi pentru copii de diferite categorii de vârstă, de la 8 săptămâni la 14 ani. De asemenea, se mai regăsesc case de studenți și școli primare.

Pentru a avea o șansă, cei ce vor să se angajeze trebuie să aibă studii încheiate în pedagogie de grădiniță, științe educaționale, socio-psihopedagogie sau învăţământ preşcolar. De asemenea, trebuie să aibă experiență de lucru cu copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani.

Care sunt condițiile

Nu există limită de vârstă, pot aplica pentru respectivul job persoane de toate vârstele. Este important de precizat că definitivatul sau experiența în învățământ nu sunt obligatorii. Limba germană este importantă, evident, așa că cei care o cunosc au deja un avantaj. Reprezintă un avantaj și cei care au disponibilitatea de a învăța intensiv limba germană.

Alte cerințe:

  1. Disponibilitate de a participa la un curs de recertificare profesională, în vederea echivalării calificării;
  2. Capacitatea de a răspunde nevoilor/intereselor individuale ale copiilor;
  3. Candidații care nu dețin nivel B2 de limbă germană, vor beneficia de curs intensiv.
  4. Limbi străine: Cunoştinţe de limbă germană – nivelul B2.

Salarii de aproape 4.000 de euro/ lună pentru educatoarele din România! Cine oferă sumele fabuloase și ce condiții trebuie îndeplinite

Se oferă salarii care încep de la 2.730 de euro pe lună, în funcție de nivelurile de grupă și de experiența pe care o are angajatul. Dacă este vorba despre calificare de nivel 2, atunci salariul este de 3.142 de euro pe lună, iar dacă vorbim despre nivelul 3, atunci salariul este de 3.360 de euro pe lună. Un nivel suplimentar poate creşte salariul până la 3979 € brut/ lună, în funcţie de experienţa profesională.

Salarii și beneficii uriașe

Pe lângă salariul destul de mare, comparativ cu sistemul nostru educațional, în Germania se oferă și alte beneficii. De exemplu, angajații primesc bonus anual, salarizare peste grila standard. Se oferă cazare pentru personal la prețuri mici și abonament lunar cu reducere mare pentru mijloacele de transport.

Inițial, contractul de muncă va avea o durată de 12 luni. După recunoașterea profesională va deveni permanent. Termenul limită de aplicare la acest loc de muncă este 31.05.2022.

Pentru a aplica, trebuie să transmiteți CV-ul completat pe calculator în limba engleză sau germană. De asemenea, este necesară și copia diplomei de calificare în domeniu. Toate acestea vor fi trimise pe adresa de e-mail: ZAV-IPS-Baden-Wuerttemberg@arbeitsagentur.de şi pentru monitorizare (fără răspuns) la: georgiana.enache.buc@anofm.gov.ro, cu specificarea codului „BW-02-SONS”.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.