Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a avut o întâlnire cu șahistul Garry Kasparov. Sorin și-a asumat introducerea în școlile din România a șahului ca materie opțională.

Ce spune Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu și-a asumat introducerea șahului în școli după discuția cu Garry Kasparov. De asemenea, acesta afirmă și că este foarte atras de acest sport, mai ales în perioada aceasta de epocă în care IT-ul a prins multă putere.

„Văzând nivelul de implicare al lui Garry Kasparov pentru susţinerea şahului, mi-am asumat şi eu introducerea acestei discipline în şcoli. Mă impresionează atractivitatea foarte mare pe care şahul o are în rândul elevilor şi profesorilor, chiar şi în această epocă în care IT-ul a prins multă putere. Ministerul Educaţiei are de gând să susţină promovarea şahului în şcolile româneşti”, a declarat Minsitru Educației.

Când va fi predată această materie

Ministrul Educației a fost întrebat când va fi predată această materie în școli. Acesta susține că deja există un număr mare de profesori care au fost formați pentru a preda această disciplină. Este vorba despre un curs de formare susţinut de Federaţia Română de Şah cu un număr de 100 de ore. De asemenea, acesta mai susține și faptul că se va căuta împreună cu experţii în ştiinţele educaţiei un loc cât mai potrivit acestei discipline.

Șahul nu este singura materie despre care se discută că s-ar introduce în școli. Revoluția Română din 1989 ar fi o altă materie care se poate introduce, dar separat de istorie. Urmează, mai departe, votul senatorilor.

Marilen Pîrtea, deputat: „Socrate spunea că educația nu este despre umplerea unui vas, ci despre menținerea aprinsă și îmblânzirea unei flăcări. Despre această flacără este vorba în propunerea mea, flacăra Revoluției din 1989, care trebuie menținută aprinsă. Este vorba despre copiii noștri și copiii copiilor noștri, care trebuie să mențină aprinsă această flacără.”

CITEȘTE AICI – Revoluția Română din 1989, o nouă materie predată la liceu

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.