Au fost anunțate rezultatele la sesiunea din aprilie 2022 la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina.

În comparație cu anii precedenți, media de admitere a fost mică în comparație cu anii anteriori. Anul acesta, cea mai mică medie de admitere pentru sesiunea organizată în luna aprilie a fost 6.80. Cea mai mare notă a fost de doar 8.80. Se pare că anul acesta cei ce vor să devină viitori agenți de Poliție nu s-au pregătit, spre deosebire de cei din anii precedenți.

În anii trecuți, erau elevi care intrau cu punctaj maxim, iar ultima medie era cu mult peste 7. Cine vrea să vadă rezultatele poate intra pe scoalapolitie.ro.

Anul acesta a avut loc o sesiune specială. S-au înscris foarte puțini tineri, comparativ cu alți ani. La sesiunea din aprilie 2022 s-au înscris 3.600 de tineri. Precizăm că 30% dintre aceștia nu au obținut o notă de trecere la probele sportive. La proba scrisă au intrat în sala de concurs doar 2.476 de candidați. Aceștia au concurat pe 1.340 de locuri.

Rezultate slabe pentru viitorii oameni ai legii

Bineînțeles, fiind o concurență redusă, și rezultatele au fost slabe la finalul concursului. Reprezentanții unității de învățământ susțin că, în această sesiune, au fost admise doar 210 fete. Dacă facem o comparație cu admiterea din anii trecuți, în septembrie 2021 și-au depus dosarele de înscriere nu mai puțin de 9.756 de tineri. Aceasta a fost ultima sesiune când examenul pentru școlile postliceale din subordinea MAI era organizat în forma clasică. Mai clar, se dădeau teste grilă la limba română și limba străină.

Anul acesta în schimb, candidații au trebuit să răspundă și din legislația specifică MAI, Codul Penal și legislația europeană. Totodată, rezultatul obţinut la proba sportivă a fost notat cu punctaj de la 1 la 10, iar rezultatul a contat în proporţie de 50 la sută la media finală.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.