În urma depunerii unui număr aproximativ de 1.500 de dosare pentru înscrierea a concursul național de Titularizare 2022, sector 3, pentru disciplinele educatoare, învățători și educație fizică, aplicația de introducere a datelor nu a funcționat de vineri până duminică după-amiaza, potrivit Inspectoratului Școlar Sector 3.

Programul pentru validarea dosarelor la disciplinele educatoare și învățătoare a fost decalat deoarece aplicația a refuzat să coopereze de vineri până duminică după-amiază.

Din această cauză validarea dosarelor se va face n perioada 19-20 mai, în intervalul orar 09:00-15:00, conform anunțului.

Ce a declarat Inspectoratul Sectorului 3?

„Ne cerem scuze pentru decalarea programului dar având în vedere că în ziua de vineri au fost foarte multe dosare primite și aplicația nu a funcționat de vineri până duminică după-amiaza, nu am putut finaliza introducerea dosarelor primite…. astfel încât decalăm cu o zi validarea dosarelor!!! Vă mulțumim pentru înțelegere…(la nivelul sectorului 3 s-au primit în jur de 1500 dosare)” – Inspectoratului Sectorului 3.

De asemenea, absolvenților 2022 li se transmit următoarele: „Absolvenții 2022 nu validează în aceasta perioadă, ei vor valida dupa ce vor aduce adeverințele de la bacalaureat / licență”.

Dosarele din Sectorul 3 au putut fi depuse doar fizic conform precizării ISMB Sector 3: „În perioada 09-17 mai 2022 se depun la sediul Is3 dosare pentru următoarele etape: 1. Înscriere la concursul de titularizare – sesiunea 2022”. „Vă rugăm sa aveți dosar cu șină – cartonat sau de plastic. NU DOSAR PLIC!!!”.

Ce au făcut alte județe?

Titularizarea 2022 din județul Timiș a permis depunerea documentelor într-o aplicație creată în mod special pentru asta, „Avantajul pentru ultima zi de înscriere este că această aplicație se închide la ora de 23:59, adică ei au un interval orar puțin mai larg, în care pot să se mai gândească, să mai adune, să încarce documentele”, a declarat inspectorul școlar Timiș, Aura Danielescu, pentru Edupedu.ro.

În data de 23 mai 2022 se vor publica la avizier și pe pagina web a inspectoratelor școlare graficul privind susținerea probelor practice / orale și a inspecțiilor speciale la clasă, conform calendarului.

Probele practice / orale și inspecțiile la clasă se organizează și se vor desfășura în perioada 24 mai – 30 iunie 2022. „În aceeași perioadă se soluționează și eventualele contestații la aceste probe”, se arată într-o procedură primită de inspectoratele școlare de la Ministerul Educației.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.