Evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2021—2022 au ajuns la sfârșit. Joi, 26 mai, a fost susținută ultima probă a evaluării, la matematică și științe ale naturii, pentru elevii înscriși în clasa a VI-a.

Elevii de clasa a II-a au avut o prezență de peste 95%

Elevii de clasa a II-a au participat la trei probe, Limba română – scris, Limba română – citit, Matematică – scris. La nivelul județului Botoșani sunt 3484 elevi înscriși în clasa a II-a.

Ada Macovei, inspector şcolar general, a specificat că, la proba scrisă a disciplinei Limba română, organizată pe 10 mai, au participat 3318 elevi, reprezentând un procent de 95,24%, în timp ce la proba orală a disciplinei (pe 11 mai)  au participat 3326 de elevi (95,46%). Proba scrisă la Matematică a fost susţinută de 3321 de elevi (95,32%).

„Testele care vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară <Matematică şi Ştiinţe ale naturii> sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie. Testele care vizează evaluarea competenţelor din aria curriculară <Limbă şi comunicare> sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă”, a adăugat Ada Macovei.

Elevii de clasa a IV-a au avut o prezență mică la matematică

Evaluarea cunoștiințelor obținute în ciclul primar la finalul clasei a IV s-a desfășurat în perioada 17-18 mai 2022, iar elevii au susținut evaluare la Limba română, respectiv Matematică.

3474 de elevi au fost  înscriși în clasa a IV-a, iar, dintre aceștia, a fost prezenți la prima probă 3329 de elevi (95,83%), iar la matematică au participat doar 2621 de elevi (75,45%).

Un număr mare din elevii de clasa a VI-a au absentat

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a s-a desfășurat pe 25 și 26 mai, la disciplinele Limbă și comunicare și Matematică și Științe ale naturii.

4.045 de elevi înscriși în clasa a VI-a, numai în județul Botoșani. La proba de Limbă și comunicare au participat 3235 de elevi (79,98%), în timp la Matematică și Științe ale naturii, au fost prezenți 2950 de elevi (72,93%).

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.