Perioada pandemiei a închis și banchetele studențești. Odată cu ridiarea restricțiilor, absolvenții parcă sunt din ce în ce mai nerăbdători să se distreze.

Festivitate de absolvire în Piața Mare, Sibiu

Nici Sibiul nu a scăpat de aceste restricții. În Piața Mare nu s-a mai organizat festivitatea de 2 ani de zile. Dar, acum, Festivitatea de absolvire din Piața Mare se va desfășura fără restricții. Sunt așteptați mai bine de 850 de studenți de la toate facultățile din cadrul ULBS, dar și de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

De asemenea, conducere universătițății va invita o trupă de muzică pop pentru a întreține atmosfera, dar studenții nu cunosc toate aceste detalii, încă.

Normalitatea este un motiv de sărbătoare și pentru “boboci”, deoarece, cu această ocazie, speră ca și generația lor să marcheze un astfel de eveniment.

„Fiind studentă în anul I, din prima zi în care am aflat că am fost admisă la facultate , primul meu gând a fost la balul bobocilor și mergeam pe ideea sigură că voi participa măcar la facultate. În liceu eram cea mai timidă persoană, îmi era frică să mă înscriu la un concurs de genul acesta, așa că pentru facultate mi-am propus că vreau să particip cu orice preț. Din cauza pandemiei și  agitației ce era pe atunci, din păcate nu s-a mai luat în considerare Balul Bobocilor. Mi-ar plăcea ca în anul viitor să se poată organiza pentru cei din anul I , însă corect ar fi să le fie dată șansa și celor din anul II de a participa, sunt sigură că mulți și-ar dori asta, având în vedere că situația cu pandemia deja a trecut în mare parte și au început să se organizeze baluri de absolvire pentru cei din anul IV. Sper ca în toamnă să nu revină pandemia și să revenim la normal, așa cum eram cândva, bucurându-ne toți de facultate, cu speranța că nu o sa ajungem din nou în situația de a sta ore întregi în fața unui laptop, participând la cursuri de acasă”, spune Ana Maria Constantin, studentă în anul I, potrivit Ora de Sibiu.

Fără banchete și festivități timp de doi ani de zile

Din păcate, pandemia a oprit în ultimii doi ani astfel de activități foarte așteptate de elevii și studenții români. Acum, revenind la normalitate, studenții și elevii parcă sunt din ce în ce mai nerăbdători cu fiecare zi care trece. Probabil anul acesta vom avea un record la nivel național cu privirea la balurile de absolvire și petreceri, deoarece, atât setea de cultură a fost mare, cât și cea de distracție.

 

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.