A început cea de-a șasea ediție a acceleratorului de start-up-uri creat pentru elevii de liceu din România. Competiția se desfășoară la Iași.
Elevii cu cele mai inovative idei sunt ajutați să își pună afacerile pe picioare. Aici intervin specialiști și diverși antreprenori, iar la final, cel mai bun proiect este premiat.
Un elev vrea să lanseze o aplicaţie care să reducă accidentele rutiere
Alexandru în vârstă de 17 ani dorește să lanseze o aplicație, împreună cu echipa lui, o aplicaţie care să reducă accidentele rutiere din zonele aglomerate.
“Este un sistem care se folosește de funcțiile de baza a telefonului pentru a proteja pietonii si pentru a salva vieți. Pietonul va fi notificat că vine o mașină, mașina va fi notificată că vine un pieton”, spune Alexandru.
Alți elevi lucrează la amplasarea unui spaţiu ultramodern pentru camping
“Am realizat o machetă ca să avem o idee general despre cum o să arate viitorul nostru spațiu. Macheta are patru zone. Are zona de autorulote, camping, grătar și picnic”, spune Denisa Porumb,” inițiatoarea proiectului.
Horia, în vârstă de 19 ani are propria afacere – Comercializează puzze-luri tridimensionale din lemn
Horia, în vârstă de 19 ani este student și antreprenor. A câștigat ediția trecută care s-a desfășurat la Cluj și acum deține o afacere online prin care comercializează puzze-luri tridimensionale din lemn.
“Filosofia din spate este educația. Noi vrem să le implementăm tuturor elevilor de liceu mentalitate antreprenorială. Să se gândească mereu cum se rezolvă o problemă, când se izbesc de una”, spune Horia.
Câștigătorii vor primi oferte de internship la cele mai mari companii din România, precum și burse sau oferte de finanțare pentru a-și realiza proiectele la care visează de-o viață întreagă.
“Practic ceea ce câștigă ei e că de fapt se vor lovi de multe piedici și de feedback care nu este conform cu ceea ce își imaginează ei la început. Provocarea e să creadă suficient de mult în ideea lor de afacere încât să continue și să meargă mai departe”, transmite Lect. dr. univ. Patricia Bertea, FEAA.