Invadatorii ruși au lansat un atac aerian asupra orașului Bakhmut din regiunea Donețk. O școală locală a fost complet distrusă. Mai multe victime au fost raportate.

Școală locală distrusă

“Ocupanții au tras în oraș dimineața la prima oră. Obuzele rusești au lovit o școală și o clădire administrativă care adăpostește oameni. Școala a fost complet distrusă. Patru sute de copii au studiat acolo înainte de invazia rusă pe scară largă a Ucrainei”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei pe Telegram.

La fața locului se află polițiști, salvatori și tehnicieni în explozivi. Dărâmăturile sunt îndepărtate.

Potrivit datelor preliminare, există mai multe victime.

Împreună cu Serviciul de Securitate al Ucrainei, anchetatorii au documentat crimele de război ale Rusiei în temeiul art. 438 (încălcarea legilor și obiceiurilor războiului) din Codul penal al Ucrainei.

După cum a fost raportat, trupele ruse au tras în șapte localități din regiunea Donețk în ultimele 24 de ore. În urma bombardamentelor, 43 de obiecte civile au fost distruse.

Rușii nu se opresc

Rușii nu se opresc și se pare că nici nu au de gând să o facă în viitorul apropiat. Am trecut peste ziua 100 de la începutul războiului. Chiar dacă Putin a retras trupele spre Donețk și nu mai sunt în toată țara, rușii nu s-au oprit din a mai bombarda orașele din preajma Donețk.

CITEȘTE ȘI – Lecții de patriotism susținute pentru copiii din Rusia ca să justifice războiul

Când Pavel Tkachev a auzit despre lecțiile speciale despre războiul din Ucraina care au avut loc la liceul fiului său din cartierul Primorksy din Sankt Petersburg la începutul acestei luni, a fost foarte furios.

„I-am sunat și le-am spus că este ridicol”, a declarat el pentru Observer. „Noi suntem părinții și noi suntem cei care ar trebui să le vorbim copiilor despre patriotism și despre operațiunea specială, nu școlile”, scrie The Guardian.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.