Autorităţile ruse au dat startul unei campanii de recrutare a muncitorilor esenţiali pentru „reconstruirea” teritoriilor din estul Ucrainei cucerite de forţele sale, conform mai multor anunţuri publice de angajare online şi a unor rapoarte de presă.

Estul Ucrainei

În urma efortului eşuat de a cuceri Kievul, Rusia și-a îndreptat atenția către eliberarea zonele din estul şi sudul Ucrainei ce au o populație predominantă de vorbitori de limbă rusă, conform The Moscow Times.

Oficialii rusiei au în plan să se folosească de cei mai săraci şi mai patrioţi cetăţeni ai Rusiei spre a contribui la refacerea acestor regiuni în urma devastării create de ofensiva sa de patru luni, oferind salarii peste medie şi o mulţime de beneficii.

Zeci de anunţuri cu locuri de muncă

Zeci de anunțuri cu potențiale locuri de muncă au apărut pe site-ul rus Avito. Se caută zidari, mecanici de acoperişuri, zugravi şi sudori care să contribuie la reconstruirea Doneţk-ului, capitala autoproclamatei Republici Populare Doneţk (DNR).

Mare parte din anunțuri sunt adresate cetăţenilor ce locuiesc în afara marilor centre urbane ruse şi promit salarii iniţiale de două sau trei ori mai mari decât media regională.

Lucrătorii vor primi beneficii precum acoperirea tuturor meselor şi a locuinţei, concedii plătite, oportunităţi de „ascensiune în carieră” şi inclusiv un bonus de 60 de dolari în numerar dacă recomandau un prieten de încredere.

În ciuda faptului că anunţurile sunt postate de antreprenori privaţi, câteva specifică faptul că proiectul este sponsorizat de Ministerul rus al Construcţiilor şi sunt însoţite de sloganuri motivaţionale precum

„Să reconstruim Donbas-ul împreună”.

Conform anunţurilor, toţi lucrătorii care doresc să facă parte din misiunea patriotică o să fie supuşi unui control din partea Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

Recrutorii din domeniul construcţiilor contactaţi de The Moscow Times au refuzat să comenteze cu privire la siguranţa muncitorilor sau la eventualele despăgubiri.

Distribuie:

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.