Profesorul care face minuni! Romeo Bolohan este dascălul care nu pune preț pe teorie, ci mai mult pe practică. Spre exemplu, copiii săi află ce înseamnă să fii pilot de avion, medic sau maestru de artă culinară.

Romoe Bolohan, profesorul minune

Romeo Bolohan este profesor de educație tehonologică la la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” din localitatea Dumbrăveni, judeţul Suceava. Are o experiențp de 21 de ani și este câștigătorul premiului ”Dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale” la gala ”Profesorul anului în mediul rural” organizată de Teach for România, o organizaţie care trimite profesori în zonele defavorizate ale României.

Profesorul a avut parte de o copilărie zbuciumată. A fost crescut la casa de copii, în condiții foarte grele. A făcut liceul la Suceava și a terminat facultatea de Inginerie şi Prelucrare a Lemnului. De asemenea, acesta are și mai multe mastere în educaţie tehnologică, management educaţional şi protecţia mediului.

Pasiunea pentru profesorat i-a insuflat-o profesoara lui de limba şi literatura română din liceu. De asemenea, și pasiunea și dragostea față de copii și-a spus cuvântul.

”Am lucrat mult şi ca voluntar pentru drepturile copilului, am intrat în şcolile din Suceava şi am discutat cu elevii, iar când am început să predau aveam deja abilităţile de profesor formate”, îşi aminteşte Romeo Bolohan, potrivit adevărul.ro.

Romeo Bolohan, profesorul dintr-un sat care face dezvoltare personală la o şcoală tehnologică - Elevii săi sunt olimpici
Sursa Foto – adevărul.ro

Elevii, foarte mulțumiți și bucuroși

Dascălul vine cu idei unice pentru elevi. Spre exemplu, acesta îi lasă pe fiecare în parte să experimenteze şi postura de profesor şi să îşi dezvolte stima de sine. Un proiect frumos, inspirat din emisiunea ”Masterchef”, este ”sandwich show”. Prin acest program, profesorul îi educă să aibă un regim alimentar sănătos. Este destinat elevilor de clasa a V-a.

De asemenea, Ziua Ștafetei este pentru elevii de clasa a VIII-a. Acest proiect vizează preluarea imaginară a unei ștefete, adică o profesie/meserie pe care o iubesc foarte mult. Copiii intră în pielea unui specialist din domeniul pe care îl îndrăgesc, iar, o oră, realizează meseria respectivului.

Mai mult de atât, Romeo Bolohan folosește diverse tehnici interesante. Le vorbește despre ideile principale ale unui subiect, iar mai apoi le pune în practică. Folosește platforme online, îi pune să scaneze coduri QR cu telefoanele, prin care trebuie să identifice anumite cuvinte sau expresii.

Elevii olimpici

Rezultatele pe care le obțin elevii să la olimpiade sunt impresionante. Aceștia au reușit să obţină numeroase premii la Olimpiada Naţională de Discipline Tehnologice.

”Ţin foarte mult la anumite principii de viaţă şi le insuflu şi elevilor mei: respectul, aprecierea, valorizarea, creşterea stimei de sine. Mulţi nu au deloc încredere în ei, în ceea ce pot să facă, şi tocmai de aceea mă joc cu ei. Îi las să treacă în locul meu la catedră, iar asta li se pare fabulos. Când îi văd pentru prima dată cu o carte în mână, mă bucur enorm şi îi laud. Aceste mici gesturi fac diferenţa”, spune profesorul minune.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.