Lovitură, după lovitură! Românii demonstrează că se poate chiar și cu sistemul de învățământ pus la pământ. Alte medalii obținute de seniori în Cipru.

6 medalii și locul I pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2022

Lotul olimpic de matematică al României a obținut 6 medalii (două medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz) și locul I pe echipe la a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică (BMO) pentru seniori (4 – 9 mai, Agros, Cipru), transmite într-un comunicat Ministerul Educației.

Cine sunt medialiații care au obținut medalii?

Războinicii români care au reușit să obțină aur sunt Andrei Moldovan, clasa a XI-a și David-Andrei Anghel din clasa a X-a, elevi la Liceul Internațional de Informatică din București.

De asemenea, cei care au reușit să obțină medalii de argint sunt Diana Țolu, clasa a XII-a și Robert Dragomirescu din clasa a XI-a. Aceștia sunt elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București. De asemenea, și Andrei-Giovani Chiriță, din clasa X-a de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a reușit să obțină medalia de argint.

Bronzul a fost adus acasă de Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

De asemenea, România a obținut locul I, cu un total de 168 de puncte din 240.

Antrenorii României au fost conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (căpitan) și lect. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara (secund).

În acest an, la Olimpiada Balcanică pentru seniori, au participat echipe din 15 țări: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia şi Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan şi Marea Britanie.

Sorin Cîmpeanu va aștepta lotul național pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” în această seară pentru a-i felicita.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.