Se dovedește din nou că fetele din România sunt cele mai deștepte și cele mai frumoase! Țara noastră a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. 

Fetele au reușit să obțină o medalie de aur și 3 de argint și 112 puncte.

Cea mai bună clasare a României din istoria de 11 ani a acestei competiții

Datorită fetelor noastre, România a reușit să obțină cea mai bună clasare a României din istoria de 11 ani a acestei competiții. Echipa țării noastre a fost formată din:

  • Diana Țolu – medalie de aur
  • Elisa Ipate – medalie de argint
  • Lucia Rîșnoveanu – medalie de argint
  • Cezara Danciu – medalie de argint
  • Coordonator lot: prof. Mihai Bălună, Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București
  • Adjunct coordonator lot: prof. Anca Băltărigă, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică
Foto: Facebook.com/Radu Gologan – de la stânga la dreapta: prof. Anca Băltărigă, Diana Țoiu, Elisa Ipate, Cezara Danciu, Lucia Rîșnoveanu, prof. Mihai Bălună

Într-un interviu acordat edupedu.ro, profesorul Mihai Bălună, coordonatorul lotului României la EGMO 2022 spune:

„Ne-am clasat pe primul loc dintre țările participante, așa-zis oficial, și pe locul patru dacă punem la socoteală și țările care au avut calitatea de invitat. Principala bucurie creată de acest rezultat este că el confirmă rezultatele foarte bune obținute în ultimii doi ani la aceeași competiție, care au fost obținute online, și acum sunt confirmate prin ceea ce s-a întâmplat în urma unui concurs la fața locului.

Fetele s-au comportat foarte serios și foarte responsabil, lucru care însă nu mă miră, pentru că așa se întâmplă totdeauna. Toți copiii care ajung în situația asta, își apără cu seriozitate șansele și până la urmă reușesc să obțină rezultate bune și foarte bune. Ceea ce este îmbucurător este că, deși echipa din acest an a avut două participante care nu au mai fost până acum, tradiția rezultatelor bune s-a păstrat, lucru care de fapt reprezintă o recunoaștere a seriozității cu care se face treabă în diversele locuri din care provin aceste fete.”

Unde studiază fetele câștigătoare

Diana Țolu este elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Elisa Ipate este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

Lucia Rîșnoveanu este clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Constanța.

Cezara Danciu este în clasa a X-a, la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.