O nouă materie îi așteaptă pe elevi în școli. Este vorba despre Revoluția Română din 1989, care s-ar putea preda separat de istorie.

Revoluția Română din 1989, o nouă materie predată la liceu

Inițiativa de a introduce Revoluția Română din 1989 ca o materie la lice aparține unui parlamentar, care, la început, propusese să fie studiată doar Revoluţia de la Timişoara.

Marilen Pîrtea, deputat: „Socrate spunea că educația nu este despre umplerea unui vas, ci despre menținerea aprinsă și îmblânzirea unei flăcări. Despre această flacără este vorba în propunerea mea, flacăra Revoluției din 1989, care trebuie menținută aprinsă. Este vorba despre copiii noștri și copiii copiilor noștri, care trebuie să mențină aprinsă această flacără.”

Ca să ajungă în școli, trebuie să mai fie aprobată de senat, iar programa ar urma să fie făcută în colaborare cu Institutul Revoluției. Dezbaterile s-au purtat în plen și au fost foarte înflăcărate. La început, se propusese să fie studiată doar Revoluţia de la Timişoara.

Un alt deputat, Antonio Andrușceac, spune că trebuie să se studieze istoria Revoluției Române, nu istoria Revoluției de la Timișoara.

Revoluția din toată țara

După argumentele aduse de deputatul Antonio Andreșceac, s-a luat decizia ca revoluția din toată țara să se studieze. Lecțiile urmează să fie realizate de Ministeru Educației și diverși colaboratori, precum Institutul Revoluției Române. Propunerile au încins spiritele.

Legea a trecut cu amendamente. Se pare că materia va fi opțională pentru elevii din ultimul an de liceu. Urmează, mai departe, votul senatorilor.

Copiii trebuie să știe istorie, dar nu ar trebui ca fiecare capitol al istoriei să fie împărțit în ore de educație separate. Revoliția de la 1989 face parte din Istorie și acolo ar trebui să rămână. Este o parte foarte importantă a poporului român. Datorită acelei revoluții România a devenit liberă, dar, pe de altă parte, furată de toți politicienii și vândută aproape în totalitate.

CITEȘTE ȘI – Fascismul În Europa: O Ideologie Cu Multă Istorie

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.