Acum că pandemia nu mai e, revine totul la viață. Asta se întâmplă și cu „Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră” din Oradea. Va avea loc în Cetatea Oradea între 4 și 5 mai.

Desfășurarea evenimentului

Evenimentul va fi organizat de AJOFM Bihor, în colaborare cu Societatea de Binefacere „Don Orione” Oradea (lider de proiect), Camera de Comerț și Industrie Békés, Oficiul Guvernamental Békés și Fundația Județului Békés pentru Dezvoltarea Afacerilor, parteneri în cadrul proiectului „Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale din regiunea de graniță –- CAREER- ROHU 331”.

Se va desfășura în zielele de 4 și 5 mai, între 08:00 – 17:00, chiar la Cetatea Oradea.

„Am prelungit proiectul până în octombrie, pentru că în 2020 și 2021 nu am putut organiza evenimente în cadrul lui din cauza pandemiei. Locația va fi aceeași, Cetatea Oradea. Punem un accent deosebit pe orientarea în carieră. De asemenea, vor fi invitate cel puțin 50 de companii reprezentative, care vor putea săși prezinte activitatea cu diferite echipamente. Vom mai avea cel puțin zece furnizori de formare profesională, cel puțin 15 unități de învățământ și cel puțin cinci instituții de învățământ superior. Ținta noastră este de 3.000 de vizitatori”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv AJOFM Bihor pentru bihon.ro.

Târgul locurilor de muncă 2019

Premiera primului astfel de eveniment a avut loc în 2019 și a fost organizat între 23 și 24 octombrie, tot în Cetatea Oradea. Organizat tot de AJOFM Bihor, evenimentul a fost de anvergură. Principaul scop a fost de a sprijini elevii de gimnaziu și de liceu pentru a alege cariera potrivită. De asemenea, la târg au participat și alte categorii de persoane active de pe piața forței de muncă.

Mai mult, la acea vreme, târgul a fost vizitat și de o delegație din Ungaria, numită Bekes. Ungurii au rămas plăcut surprinși de amploarea evenimentului, precum și de buna organizare a acestuia. De altfel, se poate vedea că evenimentul este de un real succes chiar și după doi ani de pauză.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.