O profesoară din Marmureș își lovea elevii la ore. Ca pedeapsă, acesteia i s-a tăiat din salariu și s-a transferat și la altă școală, unde, sperăm să nu facă aceleași lucruri oribile. De asemenea, i-a fost tăiat 5% din salariu și unui profesor din Hunedoara care a strâns un elev de gât.

Povestea profesoarei care bătea elevii

Profesoara din Borșa, Maramureș a fost filmată de către elevi pe 12 octombrie 2020 în timp ce lovea doi elevi în timpul orei. Aceasta a fost pedepsită, cu o tăiere salarială și s-a transferat la o altă școală din localitate. Poliția orașului a declanșat o anchetă acum doi ani, iar acum, dosarul se află la Parchet. Conform răspunsului oferit site-ului Școala 9, urmărirea penală este pentru a determina „purtarea abuzivă” și „omisiunea sesizării”.

Inspectoratul Școlar Maramureș nu a oferit un răspuns complet, a spus doar că “doamna profesoară s-a transferat la o altă unitate de învățământ preuniversitar din județ, iar în prezent este în concediu pentru îngrijirea copilului” și că „activitatea managerială a conducerii unității de învățământ a fost evaluată”.

„Rezultatul evaluării reprezintă un document cu caracter intern și, prin urmare, nu poate fi făcut public”, a precizat inspectoratul. Profesoara s-a întors în învățământ, ca și cum nimic nu s-ar fi întamplat.

Directoarea: “Părinții sunt problema!”

Profesoara predă la o școală din apropiere, într-o localitate la 10 km de Borșa. Părerile sunt împărțite atunci când vine vorba de ceea ce a făcut doamna profesoară. Directorii școlii unde a predat sau unde încă predă, au, de asemenea, păreri împărțite. Spre exemplu, Ioana Coman, directoarea de la „Dragoș Vodă”, unde profesoara predă astăzi matematică, spune că problemele din sistem, precum și relația cu părinții te pot aduce la capătul răbdării.

„Am văzut imaginile, e jenant că s-a ajuns acolo, atitudinea doamnei profesoare nu e cea normală, dar e greu din afară să vezi situația în care suntem noi puși în ziua de astăzi în fața părinților și a copiilor. Probleme nu avem neapărat cu copiii, ci cu părinții, cu atitudinea lor. Școala nu mai are autoritatea pe care a avut-o odată”, a spus pentru Școala 9 Ioana Coman, directoare Școlii Dragoș Vodă din Moisei.

Cam acesta este sistemul din România, foarte multă nepăsare, nimeni nu vrea să își asume nimic. Acum, profesoara agresivă are chiar și ore de dirigenție, unde, teoretic, ar trebuie să-i învețe pe elevi cum să se comporte în public și-n viața de zi cu zi.

Undeva, și profesorii au dreptate, dar nu ar trebuie să reacționeze deloc așa! Copiii din ziua de azi sunt prea răsfățați, iar părinții le iau prea mult apărarea.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.