Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) este de părere că elevii sunt cei mai buni salvatori și de aceea trebuie instruiți pentru a acorda primul ajutor.

„Cel mai bun salvator este cel care este aproape de tine şi care ştie ce are de făcut, iar acesta poate să fie un elev, care circulă pe stradă şi poate să facă acest lucru dacă a învăţat cum să îl facă corect”, a transmis Arafat.

CITEȘTE ȘI – FOTO – Pompierii au oferit lecții de prim ajutor elevilor Seminarului Ortodox Botoșani

Proiectul „Educaţie sanitară şi prim ajutor în şcolile din Prahova”

Raed Arafat a fost prezent la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” din Ploieşti cu ocazia lansării unui nou proiect, „Educaţie sanitară şi prim ajutor în şcolile din Prahova”.

Acesta a declarat că elevul poate deveni un bun salvator prin care își poate ajuta semenul la nevoie și, de aceea, toți elevii trebuie să știe cum să acorde primul ajutor.

În proiectul mai sus menționat, participă 15 instituții de învățământ. Urmează ca 750 de elevi să fie instruiți cu privire la situaţiile de urgenţă şi prevenirea lor. Așadar, elevii români vor fi instruiți să ofere primul ajutor până la sosirea ambulanței/autorităților. Vor învăța pas cu pas ce au de făcut: de la apelul la 112, până la a opri hemoragie sau a acorda un prim ajutor la o plagă.

Elevii instruiți vor deveni instructori

Șeful DSU spune că cei 750 de elevi vor primi manechine și simulator de defibrilator semiautomat pentru a exersa și a lucra cu el. La finalul proiectului, vor fi aleși mai mulți elevi care vor deveni instructori la rândul lor.

Cei care vor să profeseze sau să urmeze o carieră în domeniul medical, vor avea posibilitatea și de a merge ca voluntari pe SMURD sau Ambulanță. Impactul cursurilor va fi foarte mare, deoarece elevii vor intra pentru prima dată în contact cu așa ceva.

Atunci când încep resuscitarea, deja şansa persoanei care e în stop cardiac creşte semnificativ a concluzionat Raed Arafat.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.