O elevă de la un liceu dun Dagghestan a strigat în timpul serbării de final de an: „Libertate Ucrainei! Putin este diavolul!”

Curaj inconștient

Zukhra Albekova este elvă în clasa a XI-a la un liceu din orașul Izberbash. În timpul ceremoniei de final de an, aceasta a strigat în gura mare „Libertate Ucrainei! Putin este diavolul!”, notează ziarul ucrainean Pravda, care citează canalul de Telegram al proiectului media rusesc ”Republic”.

Tânăra s-a dus glonț la microfon, iar în timp ce primea premiul, aceasta le-a mulțumit tuturor, iar apoi a strigat în rusă „Nu războiului! Libertatea Ucrainei! Putin este diavolul!”

Un videoclip postat pe Telegram arată că adolescenta era foarte emoționată în momentul scurtului ei discurs. În același timp, o parte din elevi au început să aplaude, potrivit G4Media.

Ulterior, canalele de Telegram din presa pro-rusă au început să publice informații conform cărora împotriva școlii s-a deschis o anchetă pentru „discreditarea armatei ruse”, riscnd o amendă.

Mamei adolescentei i-a fost întocmit un proces-verbal administrativ pentru ”neîndeplinirea obligațiilor părintești pentru creșterea copilului”.

Mai târziu, canalul local de telegrame pro-Kremlin Dagestan News a publicat imagini video cu Zukhra Albekova și mama ei. Aceasta și-a exprimat sprijinul pentru război și Putin și și-a cerut scuze că a neglijat educația fiicei sale.

Anchetă împotriva școlii

Mai târziu, canalele de Telegram au început să publice diverse informații potrivit cărora s-ar fi deschis o anchetă împotriva școlii pentru „discreditarea armatei ruse”.

De asemenea, mamei adolescentei i-a fost întocmit un proces-verbal pentru ”neîndeplinirea obligațiilor părintești pentru creșterea copilului”.

Femeia și-a cerut scuze în numele fetiței și a spus că îi pare rău că a neglijat educația fiicei sale.

”Spiritul patriotic trebuie insuflat copiilor de la o vârstă fragedă, pentru ca până la urmă să nu vadă și să nu audă sloganuri anti-ruse de la absolvenții de școală. Multe familii din Daghestan și-au pierdut frații, soții, fiii, tații în Ucraina. Mulți părinți ar trebui să se gândească la mediul în care se află copiii lor”, scrie în mesaj.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.