Inițiativă destul de rară a unui colegiu din România. Doi pușcăriași de la Penitenciarul Focșani le-au vorbit elevilor de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” despre efectele negative ale substanţelor psihoactive. 

Dialog între deținuți și elevi

Elevii Colegiului Tehnic “Ion Mincu” au avut parte de un dialog cu deținuții Penitenciarului Focșani. Aceștia le-au povestit despre experiențele negative prin care au trecut când au consumat diferite substanțe psihoactive, pentru a-i face pe copii să conștientizeze despre riscurile respective.

“Serviciul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Focşani a răspuns invitaţiei lansată de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea şi Colegiului Tehnic ‘Ion Mincu’ Focşani, participând la o activitate în comunitate, unde două persoane private de libertate şi elevi ai colegiului au dezbătut următoarele teme: Ce sunt drogurile, aspecte legislative, substanţele noi psihoactive, factori de risc şi de protecţie, traficul şi consumul de droguri, traficul de persoane în legătură sau nu cu fenomenul consumului/utilizarea de substanţe psihoactive, cu scopul de a sensibiliza societatea civilă cu privire la importanţa reintegrării sociale a persoanelor custodiate”, se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Focşani transmis Agerpres.

Consumul și traficul de substanțe psihoactive

Aceștia au vorbit despre activitatea propriu-zisă, privind traficul şi consumul de substanţe psihoactive, care provoacă dependeță. Le-au împărtășit experiențele negative.

De asemenea, elevii au răspuns, dar au adresat și întrebări deținuților despre capcanele consumului de droguri, consecinţele fizice şi emoţionale, cât şi despre consecinţele legale suportate în cazul în care ar fi prinși de autorități asupra săvârșirii faptelor ilegale.

Conform Penitenciarului Focșani, se pare că aceste experiențe negative i-au ajutat foarte mult pe elevi și îi vor ajuta și pe viitor, deoarece au aflat riscurile la care s-ar putea supune. Contează foarte mult anturajul în care se învârt. Se pare că puterea de convingere a celor doi pușcăriași a fost una foarte mare și a avut un impact semnificativ.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.