Doi profesori de la Liceul de Arte “Ionel Perlea” Slobozia sunt acuzați de propagandă pro-rusă.

Propagandă pro-rusă la Liceul de Arte “Ionel Perlea” Slobozia

Doi profesori de la liceul mai sus menționat sunt acuzați chiar de către elevi de propagandă pro-rusă. Se pare că aceștia le desfășoară chiar la orele de curs. Ba mai mult, unul dintre profesori și-a manifestat atitudinea și pe rețelele de socializare. Acolo a postat mai multe mesaje de susținere: “Vladimir Putin, trimisul lui Dumnezeu pe pământ!. Operațiunea Rusiei în Ucraina este 100% legitimă și necesară!. Cu adevărat Vladimir Putin este trimisul lui Dumnezeu pe pământ!”

“Vom face o anchetă să vedem dacă această atitudine persistă și în timpul orelor de curs!” susține George Petre, directorul Liceului de Arte ‘Ionel Perlea’ Slobozia, potrivit independentonline.ro.

Propagandă pro-rusă în timpul orelor de curs

Nu ar fi nicio problemă dacă aceștia își spune opiniile și părerile pe rețelele de socializare, însă, se pare că aceștia o fac și la orele de curs. Se pare că, potrivit elevilor, materia pe care o predă a fost înlocuită cu mesaje de susținere pentru Rusia, în legătură cu invazia din Ucraina.

Conducerea instituției de învățământ a transmis faptul că știe despre atitudinea pro-rusă a unor cadre didactice de pe internet (facebook), dar va face verificări suplimentare cu privire la felul cum își desfășoară profesorii activitatea.

“În spațiul public există postări, mai ales pe rețelele de socializare ale unor profesori, în care aceștia își exprimă simpatia față de Rusia și aprobă invazia rusă din Ucraina… Vom întruni o comisie de analiză pentru a vedea dacă, într-adevăr, atitudinea pe care colegii noștri o afișează pe internet se regăsește și în sala de clasă, acolo unde ar trebui să predea materia. În funcție de ceea ce vom descoperi, vom dispune mă­surile necesare pentru a remedia situația!» a declarat George Petre, directorul Liceului de Arte ‘Ionel Perlea’ Slobozia. Oficialii unității de învățământ susțin că cei doi dascăli nu sunt la prima abatere de acest gen, în timpul pandemiei aceștia protestând de nenumărate ori în cancelarie față de măsurile sanitare impuse de autorități. «Erau singurii care nu purtau mască de protecție și care îi îndemnau și pe alți colegi să aibă acest gen de comportament!” a transmis George Petre, directorul Liceului de Arte “Ionel Perlea” Slobozia.

De curând am scris un articol în legătură cu acest război. Despre cum să filtrezi informațiile apărute pe diverse site-uri și despre cum să selectezi site-urile. Unele povești sunt adevărate, dar altele sunt discutabile sau complet inventate. În calitate de membri ai comunității și de viitori alegători, elevii ar trebui să fie capabili să deosebească realitatea de ficțiune și sursele de înaltă calitate de propagandă. Profesorii au oportunitatea, chiar și obligația, de a ajuta.

CITEȘTE AICI – Elevii și profesorii ar trebui să aibă instrumente cu care să identifice propaganda și dezinformarea

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.