Ovidiu Paraschivescu a conceput un proiect, la Codlea, prin care facilitează accesul la cultură: “Omul nu poate deveni om decât prin educație.”

Foarte mulți cititori trimit cărți în orașul Codlea. Ovidiu, locuitorul din Codlea, a preluat citatul de mai sus al lui Immanuel Kant și l-a transformat în deviza proiectului.

Ce reprezintă proiectul

Proiectul reprezintă o bibliotecă stradală, mică, unde cititorii/pasionații de lectură pot împrumuta cărți și pot aduce, la rândul lor, altele pentru ca alți iubitori de lectură să se bucure de ele.

Căsuţa cu cărţi este un proiect civic gândit să vină în sprijinul codlenilor care iubesc cartea.

Ce spune Ovidiu Paraschivescu, fondatorul proiectului

„Căsuţa cu cărţi din Codlea este un proiect care s-a născut din dragostea pentru cărţi a unuia dintre profesorii noştri de la Codlea. Acesta, la plecarea sa din instituţie, s-a gândit să ne lase întreaga sa colecţie de cărţi pe care a strâns-o de-a lungul vieţii. Ne-am gândit că ar fi cel mai frumos mod de a onora acest gest este de a le da înapoi copiilor din Codlea. Aşa am construit căsuţa montată în urul oraşului, de unde oamenii iau cărţi şi donează cărţi”, transmite Ovidiu Patraschivescu.

Ovidiu afirmă că este mare nevoie de astfel de mici proiecte, deoarece, susține acesta că un român citește doar o carte pe an. Se pare că prinde contur proiectul, iar oamenii se arată interesați. Zeci de pachete cu cărți sunt trimise de oamenii din afara orașului pentru căsuța cu cărți.

“Haideți să facem din Codlea orașul bunului simț! Nu am să critic sau să judec decizia celor care au făcut un astfel de gest. În schimb vreau să laud inițiativa a doi tineri Pînzariu Radu și Liviu Drăgușanu care mi-au trimis aceasta poză și mi-au spus că iau ei căsuța ca să o repare! Mereu aleg să văd partea plină a paharului, astăzi văd că un mic proiect scoate la iveală spirite solidare cu suflet frumos din orașul nostru și care sunt înzestrate cu mult bun simț și o educație ca la #CARTE!”, scrie Ovidiu pe pagina de Facebook a proiectului “Căsuța cu cărți”.
Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.