Elevii școlilor private ar putea primi și ei burse de studiu și ajutor social, arată un nou proiect de lege pus marți în dezbaterea deputaților. Dar, atenție, doar cei care urmează gratuit cursurile unei școli particulare.

Burse de studiu și Burse de ajutor social pentru elevii de la privat

Prin proiectul de lege de la Camera Deputaților, parlamentarii au propus ca și elevii de la privat să primească lunar burse de studiu și burse de ajutor social. În momentul de față, doar elevii școlilor de stat primesc astfel de burse.

De asemenea, doar elevii care urmează gratuit cursurile unei școli particulare vor beneficia de această bursă. Chiar și așa, conform proiectului, bursele lunare de performanță și cele de merit se vor acorda, în continuare, doar elevilor din învățământul preuniversitar de stat.

Mai mult, guvernul dorește schimbarea regulilor în ceea ce privește acordarea burselor, deoarece, s-a constatat că, la școlile particulare s-au înscris elevi care proveneau din familii înstărite. Acum, există mai mulți elevi ce au fost acceptați și urmează gratuit cursurile unei școli private. Spre exemplu, în urma participării la olimpiadele școlare unde au obținut rezultate bune, unii elevi nu pot beneficia de sumele acordate sub formă de bursă de studiu sau de ajutor social.

Bursele elevilor ar putea fi plătit în avans

Luna aceasta, au intrat în discuție alte două proiecte care vizează bursele acordate elevilor, adică pot fi plătite în avans, iar bursele de performanță și de merit vor putea fi acordate și tinerilor care învață în școli private.

Începând cu al doilea semestru al acestui anul școlar, bursele au fost majorate, iar cea mai mare, de 500 de lei, va fi acordată în cazul burselor de performanță.

200 de lei, acesta este valoarea bursei de merit și bursei de ajutor social, iar cea mai mică sumă, de 150 lei, se acordă elevilor în cazul bursei de studiu.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.