Un nou proiect de ordonanță a fost pus în dezbatere la Ministerul Educației. Este vorba despre cursurile universitare cu frecvență care se vor putea desfășura și online.

Cursuri universitare cu frecvență în online

Proiectul prevede ca o parte dintre activitățile ce se desfășoară în mediul universitar, în cadrul formei de învățământ cu frecvență, se vor putea desfășura online. Proiectul OUG a fost pus în dezbatere la Ministerul Educației. Dar, elevii nu vor scăpa de prezența fizică la examen. Aceștia vor trebuie să le susțină fizic și nu online.

Conform proiectului de OUG de la Ministerul Educației, s-a pus în dezbatere modificarea Legii nr. 1/2011 a educației naționale. O măsură conține modificarea modului în care se vor desfășura cursurile universitare cu frecvență.

Examenele se vor susține cu prezență fizică

Cursurile universitare se vor putea desfășura și fără interacțiune directă, potrivit documentului.

“Unele activități din cadrul formei de învățământ cu frecvență se pot desfășura prin intermediul resurselor electronice, informatice şi de comunicaţii specifice, scrie, concret, în proiect, conform avocatnet.ro.

Cu toate acestea, studenții nu scapă de examene. Aceștia trebuie să le susțină fizic, la facultate și nu în online cum a fost cazul în pandemie. Acest lucru este valabil pentru studii de licență sau de masterat.

“Activitățile de evaluare, în cazul formei de organizare cu frecvență a programelor de studii universitare de licență și masterat, se realizează în condițiile întâlnirii nemijlocite în spațiul universitar, este subliniat se arată în document.

Dacă măsura se va aplica, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior trebuie să vină, în cel mult 90 de zile de la momentul aplicării, cu standarde de calitate privind modul e desfășurare a activităților de predare, învăţare, cercetare, aplicaţii practice şi evaluare.

Mai mult de atât, în OUG prevede și majorarea valorii premiilor pentru elevii cu rezultate bune la olimpiade naționale.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.