Robotica cu siguranță câștigă atenția elevilor. Și mai în avantaj ești dacă aduci roboții la clasă, ca elevii să-i poată vedea pe viu.

Adriana Geanău este profesoară de tehnologia informației de la clasa a VI-a C a Școlii „Tudor Arghezi” din București. Aceasta a venit cu ideea de a chema o echipă de elevi din programul NEXTLAB.TECH care să le arate copiilor cum să construiască și să programeze roboți.

Sursa Foto – NEXTLAB.TECH

Concursul cu kituri de roboți

Studenții le-au povestit elevilor cum se pot înscrie la concursul cu kituri de roboți, calculatoare sau seturi de gaming, până la sfârșitul acestei luni.

Astfel, înscrierile se fac după cum urmează:

  • Înscrierea elevilor se poate face la adresa: https://robo.nextlab.tech. Elevii care au deja cont trebuie să facă log-in și să apese butonul “înscriere”. Elevii fără cont trebuie să se înregistreze. Profesorii care au deja cont se pot asocia cu elevii lor.
  • Până pe 30 aprilie, orice elev se poate înscrie la concursul NEXTLAB.TECH 2022. Participarea este gratuită. Premiile constau în kituri de roboți, calculatoare sau seturi de gaming.

Prezentare studenților pentru elevii de clasa a VI-a

În vârstă de 19 ani, Andrei Nica este membru al echipei NEXTLAB.TECH. S-a prezentat împreună cu o colegă pentru a le prezenta elevilor un roboțel MIRO, încărcat cu codul „line follower”. Aceștia le-au explicat cum funcționează senzorii, cum se programează și le-a prezentat platforma unde găsesc mai multe detalii despre concurs, dar și cum pot participa.

Apoi, aceștia le-au povestit despre platforma robo netxlab tech unde își pot crea conturi pentru a participa la un test. Aceștia pot câștiga un kit de robotică. În noiembrie, în faza finală, pot câștiga premii: calculatoare sau seturi de gaming și roboței.

“Când venim la ore le aducem ceva nou, o inovație, care le captează pe moment atenția. Trebuie să le aduci la clasă un robot pe care ei nu îl au acasă. Un robot „line follower” nu are oricine, sau un robot care evită obstacole, sau un roboțel pe care să îl programezi tu să îți ude florile, să îți hrănească pisica sau câinele”, a spus Andrei Nica.

Elevii au fost foarte bucuroși și chiar implicați și atenți la ceea ce au prezentat cei doi stundenți, iar mulți au spus că vor participa la robo nextlab.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.