Programul este realizat de Asociația maghiară de înot și finanțat de guvernul maghiar. 1 februarie 2022 este momentul la care a început programul și are ca scop ca toți copiii să învețe să înoate.

300.000 de mii de copii

Obiectivul principal este de a atrage peste trei sute de mii de copii și trei sute de centre sportive până în 2028. Ca parte a acestui program unic, educația înotului este inclusă în programa școlară ca parte a orelor de educație fizică, fiind asigurată gratuit de profesioniști calificați.

După terminarea programului de învățământ, elevii vor fi capabili să înoate continuu o sută de metri și vor cunoaște trei mișcări diferite de înot, precum și să se deplaseze în siguranță și cu încredere în apa adâncă. Prima rundă a programului începe cu implicarea a aproximativ 12.000 de copii de grădiniță și de școală primară din 20 de orașe. Numărul de orașe și de participanți se va extinde în etapele următoare.

Programe asemănătoare în România

La noi în țară nu prea avem parte de asemenea programre interactive pentru elevi, din păcate. Dar, de curând, o profesoară a invitat studenți pentru a le oferi elevilor lecții de robotică.

Adriana Geanău este profesoară de tehnologia informației de la clasa a VI-a C a Școlii „Tudor Arghezi” din București. Aceasta a venit cu ideea de a chema o echipă de elevi din programul NEXTLAB.TECH care să le arate copiilor cum să construiască și să programeze roboți.

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL AICI – Programul NEXTLAB.TECH – Elevii clasei a VI-a au avut parte de o lecție de robotică din partea unor studenți

Elevii români ar trebui apreciați mult mai mult și ar trebui să li se ofere astfel de programe pentru a se putea dezvolta atât fizic, cât și psihic. Pentru un copil, este foarte importantă această etapă, deoarece un copil trebuie să se dezvolte din toate punctele de vedere.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.