David Popovici, elev la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc din București, a uimit întreaga țară cu performanțele sale.

Copilul în vârstă de numai 17 ani a reușit să obțină două medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. Se pare că David nu se pricepe doar la înot, ci, conform profesorilor săi, elevul are și rezultate școlare deosebite.

Profesorii lui David Popovici, în culmea fericirii

După ce a câștigat cea de-a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de natație, oficialii Colegiului Național Bilingv George Coșbuc din București i-au transmis acestuia un mesaj de aprecieze.

 „David ești cel mai tare, Coșbuc te iubește!”

Pe tot parcursul acestei competiții, reprezentanții instituției de învățământ au transmis mesaje de susținere elevului, care a uimit întreaga țară. Conform acestora, copilul le-a umplut inima de bucurie.

Dar asta nu este tot. Deși a făcut ce nu a reușit niciun înotător în istoria României să facă, David Popovici nu se culcă pe ureche atunci când vine vorba de școală. Oficialii liceului au scris pe pagina de Facebook că sportivul este și un elev premiant.

Profesorul de sport al lui Popovici: Visul lui este mult mai măreț de-atât

 „Este un mare campion, un copil minunat și cât se poate de normal, iar visul lui este mult mai măreț de-atât și nu se va opri până nu și-l va îndeplini. Și asta doar pentru ca poate, iar el știe asta”, a subliniat și profesorul de educație fizică Valeriu Constantin Soare, de la Colegiul Coșbuc.

David Popovici a devenit, miercuri, dublu campion mondial, după ce a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Sportivul român a terminat primul cursa din finală, cu timpul de 47,58 de secunde.

David Popovici, minunea României

Luni, 20 iunie, înotătorul de 17 ani a câștigat proba de 200 de metri liber, cu timpul de 1:43,21, stabilind atât al patrulea cel mai bun timp din istoria probei, la seniori, cât și un nou record mondial la juniori.

David Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele de 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973.

Distribuie:

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.