Orașul texan Uvalde a înmormântat-o pe una dintre cele două profesoare împușcate în masacrul de la școala primară de săptămâna trecută, împreună cu soțul ei, care a murit două zile mai târziu, lăsându-și orfani cei patru copii.

Irma Garcia, profesoara ucisă în timp ce își apăra elevii

Irma Garcia, în vârstă de 48 de ani, a fost ucisă atunci când un adolescent înarmat s-a dezlănțuit la școala primară Robb pe 24 mai, un masacru care s-a soldat, de asemenea, cu moartea unui alt profesor și a 19 copii.

La această tragedie s-a adăugat și moartea soțului ei, Joe, două zile mai târziu. Cei doi erau căsătoriți de mai bine de 24 de ani.

“Și-au început relația în liceu și a înflorit o iubire care a fost frumoasă și bună”, se arată în necrologurile celor doi.

Joe se pare că a murit în urma unei “urgențe medicale” pe 26 mai. Acesta a încercat să strângă 10.000 de dolari, dar până în prezent au fost donate peste 2,78 milioane de dolari.

Joe a murit din cauza unei inimi frânte

“Cred cu adevărat că Joe a murit din cauza unei inimi frânte”, a scris Debra Austin, verișoara Irmei Garcia. “Pierderea iubirii vieții lui de peste 25 de ani a fost prea mult de suportat”.

Joe Garcia avea 50 de ani și tocmai se întorsese acasă după ce lăsase flori la comemorarea soției sale când “a căzut pur și simplu”, a declarat nepotul său, John Martinez, pentru New York Times.

Martinez a scris pe Twitter că unchiul său “a decedat din cauza durerii”.

“Chiar nu am cuvinte pentru a înțelege cum ne simțim cu toții”, a spus el. “…Dumnezeu să aibă milă de noi, nu este ușor.”

Un elev de clasa a patra care a supraviețuit împușcăturilor de marți a declarat pentru KENS-TV, afiliat CBS, că Irma Garcia și o altă profesoară care a fost ucisă, Eva Mireles, în vârstă de 44 de ani, i-au salvat viața lui și a altor copii.

“Erau în fața colegilor mei de clasă pentru a-i ajuta”, a spus el. “Pentru a-i salva”.

Primele înmormântări pentru elevii uciși în atac au avut loc marți. În timp ce comunitatea a jelit, furia a crescut din cauza răspunsului poliției.

Ofițerii au fost aspru criticați cu privire la motivul pentru care a fost nevoie de mai bine de o oră pentru a-l neutraliza pe atacator, o acțiune pe care directorul Departamentului de Siguranță Publică din Texas, Steven McCraw, a recunoscut că a fost o “decizie greșită”.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.