Fost prorector din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați poate să fie arestat preventiv după ce parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a solicitat asta instanței, vineri, în legătură cu afacerea chitanțelor false pentru taxe de timbru, după spusele unui comunicat transmis Edupedu.ro. Vineri după-amiază, solicitarea procurorilor era în curs de analizare.

Motivele Parchetului

Parchetul dorește arestarea inculpatului “O.D.A. (reținut)”, ce este cercetat pentru delapidare în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în varianta agravată și în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de uz de fals în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual în formă continuată.

Acuzația de delapidare susține că inculpatul în calitate de fost director al Direcției juridice și resurse umane și fost prorector la Dunărea de Jos, “și-a însușit în interesul său suma de 270.726,50 lei” printr-o serie de operațiuni la casieria universității, conform comunicatului. Acuzația de fals material în înscrisuri oficiale ține de alterarea unui număr de 610 chitanțe emise de Poșta Română, atestând plata unor sume de bani de către Universitatea “Dunărea de Jos” Galați, cu titlu de taxe judiciare de timbru.

Alte acuzații

Celelalte acuzații specifică faptul că inculpatul ar fi manipulat martori să utilizeze acele chitanțe falsificate, pe care suma a fost majorată de 100 de ori,

“pentru a crea aparență de legalitate”; respectiv să “ateste nereal (…) împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv necesitatea eliberării, eliberarea și utilizarea sumei de 270.726.50 lei din casieria universității, în scopul plății taxelor judiciare de timbru, sumă pe care și-a însușit-o, semnând și o parte din înscrisurile oficiale (…)”.

În luna Februarie, demisia rectorului Lucian Puiu Georgescu și a prorectorului Dragoș Alexandru Opreanu, fost director al Direcției Juridice, a fost cerută de un profesor al Universității, în legătură cu problema plății taxelor judiciare de timbru. În aceeași perioadă era efectuat un control al Curții de Conturi la instituția gălățeană de învățământ superior.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.