Elevii Liceului Tehnologic din Coţuşca au avut parte de o vizită din partea primarului Viorel Ciobanu. Oficialul a discutat cu elevi despre problemele comunităţii, despre proiecte şi administraţie şi a răspuns oricărei întrebări adresate de către aceștia.

Comuna Coţuşca se află în posesia a 4000 de locuitori şi opt sate componente. Comuna în cauză este în curs de dezvoltare, fiind în derulare lucrări ce nu au mai fost făcute vreodată. Avantajul major al acestei comunități este de a fi legată prin drumuri asfaltate de oraşul Săveni şi municipiul Botoşani.

Întrebările elevilor

Elevi l-au interogat pe primar cu privire la asfaltarea unor drumuri comunale, organizarea unor evenimente socio-culturale, înfiinţarea unui ansamblu folcloric, a unei echipe de fotbal şi amenajarea unui teren de fotbal ca la manual. Liceenii au propus mai multe proiecte de hotărâri ce să denumească străzi încă nenumite, de a iniţia acţiuni de voluntariat pentru ajutorarea consătenilor, dar şi de a participa, prin reprezentanţi, la şedinţele de Consiliu Local.

„E important ca voi să înţelegeţi că suntem cu toţii dependenţi unii de alţii. Noi, din comună, de cei de la Consiliul Judeţean, cei de la judeţ – de cei din capitală, dar şi invers. Iar, dacă vrem să investim şi să schimbăm faţa comunei, trebuie să contribuim cu toţii. Noi autorităţile, cu bani şi proiecte, dar şi fiecare dintre voi prin curăţenie, protejarea bunurilor comune, prin educaţie şi respect”, a declarat primarul Viorel Ciobanu, conform monitorulbt.ro.

Ce a cauzat întâlnirea

Întâlnirea de la Coţuşca face parte din seria organizată în cadrul Proiectului „Agenda comunității”, susținut de Fundația ”Corona” din Municipiul Iași, în parteneriat cu Asociația de dezvoltare rurală ”Ceplenița”, prin programul ”Active Citizens Fund” România. Finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, acesta este menit unui grup de 2000 de tineri din 20 de comunități din Botoșani, Iași și Vaslui, proiectul având ca scop oferirea unui cadru de implicare a cetățenilor în luarea deciziilor publice care îi privesc în mod direct.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.