Județul Cluj este pe primul loc la nivel național în ceea ce privește rata de promovabilitate (92,7%) în urma rezultatelor la Evaluarea Națională. Ba mai mult, 16 elevi din municipiul Cluj au reușit să obțină 10 curat la cele două materii din cadrul examenului.

Cluj-Napoca, pe primul loc la Evaluarea Națională

Rezultatele extraordinare se datorează atât elevilor, cât și profesorilor, deoarece aceștia se asigură că învață cât și ce trebuie.

„Felicitări elevilor, părinților, profesorilor și Inspectoratului Școlar Județean pentru rezultatele obținute în acest an la examenul de Evaluare Națională. Îi asigur că administrația locală va continua să sprijine și să investească în sistemul preuniversitar de învățământ din Cluj-Napoca, astfel încât elevii clujeni să poată excela în continuare. Anul acesta, la Cluj-Napoca investiția de la bugetul local în educație este una record: 40 milioane euro”, a anunțat Emil Boc.

De altfel, ca în fiecare an, Primăria păstrează tradiția și premiază elevii care obțin nota 10 la BAC și Evalurea Națională în cadrul unei ceremonii organizate special pentru ei.

Investiții de 40 de milioane euro în educație

Emil Boc, primarul Clujului, a anunțat investiții record în educație. Anul acesta au fost băgați în jur de 40 de milioan de euro, iar rezultatele se văd.

În cadrul municipiului se regăsesc mai multe politici publice care încurajează studiul și performanța:

  • clusterul de educație C-EDU – un instrument colaborativ de lucru între ecosistemul educațional și administrația publică.
  • Fondul de inovare și experiment (FIX) Cluj
  • burse școlare
  • gratuități pentru transportul public
  • programul „Școală după școală”
  • Gala de excelență „Zece pentru Cluj”
  • autobuze școlare: transport public dedicat elevilor din ciclul primar spre unitățile de învățământ, proiect votat de clujeni în cadrul procesului de Bugetare participativă
  • vouchere educaționale pentru pregătirea digitală a profesorilor
  • alocarea de sume în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru copiii care provin din familii defavorizate.

„Viitorul Clujului îl pregătim acum, prin investiția consistentă în educație!”, a transmis Emil Boc.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.