Primăria Târgu Jiu va aloca două mii de lei Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărescu” pentru a cumpăra cositoare și aere condiționate.

Două mii pentru cositoare și aere condiționate

Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu” nu este singura instituție care va beneficia de astfel de finanțări. Se pare că și Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” va primi 12 mii de lei din bugetul local pentru a achiziționa mobilier.

De altfel, în jur de 18 mii de lei va primi Liceul cu Program Sportiv pentru a achiziționa 7 aparate de aer condiționat pentru sălile de clasă.

Mai mult de atât, Palatul Copiilor din Târgu Jiu va primi 50.000 de lei pentru a achiziționa diverse materiale pentru desfășurarea de activități extracuriculare.

Primarul Clujului, investiții record pentru educație: 40 de milioane euro

Județul Cluj este pe primul loc la nivel național în ceea ce privește rata de promovabilitate (92,7%) în urma rezultatelor la Evaluarea Națională. Ba mai mult, 16 elevi din municipiul Cluj au reușit să obțină 10 curat la cele două materii din cadrul examenului.

Rezultatele extraordinare se datorează atât elevilor, cât și profesorilor, deoarece aceștia se asigură că învață cât și ce trebuie.

„Felicitări elevilor, părinților, profesorilor și Inspectoratului Școlar Județean pentru rezultatele obținute în acest an la examenul de Evaluare Națională. Îi asigur că administrația locală va continua să sprijine și să investească în sistemul preuniversitar de învățământ din Cluj-Napoca, astfel încât elevii clujeni să poată excela în continuare. Anul acesta, la Cluj-Napoca investiția de la bugetul local în educație este una record: 40 milioane euro”, a anunțat Emil Boc.

CITEȘTE AICI ÎNTREG ARTICOLUL – Primarul Clujului, investiții record pentru educație: 40 de milioane euro

Curg investițiile în educație, ceea ce este un semn bun. Elevii au nevoie de condiții pentru a putea învăța și pentru a putea obține rezultate extraordinare la examene. De altfel, și profesorii trebuie să aibă parte de condiții pentru a ajuta elevii să se dezvolte la capacitate maximă.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.