A început programul “Eco-Ride”. Școlile din Sectorul 3 București vor fi dotate cu rasteluri de biciclete și trotinete, deoarece din ce în ce mai mulți elevi aleg să vină la școală cu trotinete sau biciclete.

Programul “Eco-Ride”

Primăria Sector 3 București a demarat un program denumit “Eco-Ride” care încurajează mersul cu mijloace de transport ecologice, electrice. Prima etapă a programului include montarea de rasteluri metalice de biciclete în curtea fiecărei unități de învățământ din sector.

La școala nr. 196 „Federico García Lorca”, zilnic, între 30 și 70 de elevi vin la școală cu bicicleta sau trotineta. Până să fie montate rastelurile de biciclete și trotinete, elevii lăsau trotinele și bicicletele pe unde apucau.

Profesorii se bucură de aceste inițiative și de faptul că elevii aleg calea eco.

“Mi-au spus directorii de școală că, zilnic, cel puțin câteva zeci de copii preferă să folosească bicicleta sau trotineta electrică pentru veni la cursuri. În aceste condiții, ne-am gândit să contribuim și noi ca instituție publică și să oferim niște spații amenajate pentru ca tinerii să își poată lăsa mijlocul de transport în siguranță și într-un mod ordonat” a spus primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Primăria s-a pus pe treabă

Primăria a dat drumul la treabă și a montat deja rasteluri de biciclete la 4 unități de învățământ din sector. Acțiunea va continua, dar asta depinde de solicitările venite din partea școlilor și liceelor. Negoiță susține că echipele de lucru ale primăriei vor monta oricâte rasteluri este nevoie.

De asemenea, Primăria Sector 3 ajută și la inițiativa Primăriei Capitalei care a cooptat cele 6 sectoare intr-o colaborare pentru elaborarea și implementarea unui master plan la nivelul Municipiului Bucuresti. Prin acest proiect, se intenționează stabilirea direcțiilor de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban.

Vor fi identificate traseele pentru a extinde pistele de biciclete pentru a încuraja locuitorii capitalei să folsească aceste mijloace eco.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.