Ionuţ Agapie şi Andrei Iatan, doi elevi din clasa a VII-a din Codlea, au primit titlul de excelenţă „Pro Urbe”, după ce au reșit să prindă răufăcătorii care le furaseră un telefon.

Gest curajos

Cei doi tineri au dat dovadă de curaj și au reușit să prindă niște hoți care le furaseră un telefon. Într-o ședință a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Braşov, aceștia au primit titlul de excelenţă „Pro Urbe”, vineri 29 aprilie.

Mai exact, tinerii i-au urmărit te hoți, i-au pozat, iar mai apoi au sunat la 112. Aceștia au mers împreună cu echipajul de poliție pe urmele suspecților și au fost imediat prinși. Ionuț Agapie și Andrei Iatan au fost aplaudați la scenă deschisă de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea.

Sursa Foto – bzb.ro

„Ei au dat dovadă de curaj şi prezenţă de spirit, reuşind să-i ajute pe poliţişti la prinderea unor răufăcători care le furaseră un telefon. În şedinţa extraordinară a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Braşov, cei doi au fost distinşi cu titlul de excelenţă «Pro Urbe», în semn de preţuire şi recunoaştere a gestului lor cutezător. Îi felicit pe aceşti băieţi minunaţi, care ne fac mândri şi încrezători că la nevoie, generaţiile tinere ştiu să dea dovadă de spirit civic, curaj şi implicare în bunul mers al societăţii. În egală măsură le adresez felicitări părinţilor, pentru educaţia şi sistemul de valori corect pe care le-au transmis copiilor”, a spus Adrian Veştea.

De curând, Ambasada SUA a făcut un alt gest impresionant. Ambasada Statelor Unite ale Americii invită liceenii să participe la Şcoala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership.

Programul Camp Kennedy 

Programul este dedicat liceenilor din România, mai ales celor care vor să se implice civic, să învețe cum funcționează statul român, dar și cum se comportă un cetățean într-o societate democratică.

Camp Kennedy este la cea de-a cincea ediție în România și este gratuită. Cei 15 participanți au asigurate cazarea, materialele și sesiunile educative cu traineri și invitați deosebiți. De asemenea, această ediție include și o componentă online, cu formatori din România și SUA.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.