Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, luni, despre învățământul românesc. Oficialul din Guvern consideră că sistemul educațional are nevoie să se modernizeze.

Învățământul din România, cu mult în spate

Cu toții știm că învățământul românesc este cu mult în spatele celui din alte țări străine. La noi în țară copiii încă sunt nevoiți să care ghiozdane foarte grele. Vorbim aici chiar și de copilași de 6, 7 ani. Nicolae Ciucă, premier al României, este conștient că trebuie să aibă loc o schimbare mare în acest domeniu.

Acesta a declarat, astăzi, că responsabilii din educație trebuie să găsească soluții în ceea ce privește învățământul, astfel încât acesta să se apropie de ceea ce cere astăzi piața de muncă. La întâlnirea de astăzi, premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat de către un elev dacă poate face ceva ca la școală să nu mai fie atât de multă teorie, ci și practică.

El i-a răspuns, fiind sigur pe el, că se poate face ceva. Oficialul a dezvăluit ca din discuțiile avute la nivelul Ministerului Educației, toată lumea dorește ca învățământul să fie mult mai aproape de ceea ce se cere pe piaţa de muncă.

Nicolae Ciucă: Elevii trebuie să plece din școală cu o bază

În opinia lui, elevii trebuie să plece din școală având o bază de cunoștințe. Aceste cunoștințe trebuie să îi ajute în viața de zi cu zi. Când iese din școală, un elev trebuie să cunoască câte ceva despre agricultură, IT, mediu de afaceri în general. Este important pentru viitorul lui să nu treacă prin școală la gâsca prin apă.

„Discutam cu fermierii săptămâna trecută şi ei spuneau acelaşi lucru, de ce trebuie ca un absolvent de Agronomie să petreacă patru sau cinci ani la şcoală şi când ajunge la fermă să nu aibă cunoştinţele practice necesare să poată să facă ceea ce are de făcut”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai declarat că în curriculă trebuie introduse toate acele materii şi toate acele activităţi care să pregătească elevii pentru ceea ce urmează să facă în viitor.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.