Universitatea de Vest din Timișoara vine în sprijinul viitorilor absolvenți de clasa a XII-a și oferă, din această săptămână, lecții online gratuite.

Pregătirea se va realiza online în fiecare sâmbătă timp de 3 luni. Sesiunile de studiu vor începe pe data de 9 aprilie și se vor încheia pe data de 18 iunie, vor cuprinde lecții pentru toate disciplinele care se regăsesc în calendarul Bacalaureatului pentru proba scrisă.

Orarul arată astfel:

* între orele 9.00 – 10.30, pregătire la Limba şi literatura română;

* între 10.45 – 12.15, Matematică (nivel M1 şi M2) şi Istorie;

* între orele 12.30 – 14.00, Biologie (Biologie vegetală şi animală şi Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană); Chimie organică şi anorganică, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Sociologie.

,,Ca în fiecare an, în semestrul al doilea, UVT vine în sprijinul elevilor de clasa a XII-a cu un program bine structurat de pregătire pentru examenul de bacalaureat. Cadre didactice universitare pregătesc în mod special și susțin activități pentru fiecare dintre disciplinele la care elevii urmează să susțină probe de evaluare”,
– precizează rectorul Universității, Marilen Pirtea.

Elevii au acces la o platformă cu materiale de studiu și teste de antrenament elaborate de cadre didactice universitare pentru fiecare probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Mai multe detalii gasiți AICI.

,,Participarea la aceste activități de pregătire intensivă a examenului de bacalaureat, realizate la UVT, este gratuită și deschisă tuturor elevilor din România. Elevii interesați și motivați pentru rezultate cât mai bune se vor întâlni cu mentori de excepție, recomandați de UVT (Universitatea de Vest din Timișoara) pentru pregătirea la standarde înalte. Succesul la examenul de bacalaureat, ca și în admiterea la facultate, din această vară, se construiește chiar de azi, la UVT.”,
– se arată în comunicatul remis de Universitatea de Vest din Timișoara.

Pentru a putea participa, elevii trebuie să completeze un formular de înscriere de pe site-ul oficial al Universității de Vest din Timișoara.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.