Au fost publicate primele teste de antrenament pentru examenul de Bacalaureat. Ministerul Educației le-a publicat atât pe cele pentru real, cât și pentru uman.

Elevii care se pregătesc anul acesta să dea examenul de Bacalaureat se pot „antrena”. Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat 12 astfel de teste pentru a-i ajuta pe copii.

La finalul lunii martie, elevii claselor a XII-a și a XIII-a (seral) de liceu au susținut simularea examenului de Bacalaureat. Rezultatele nu au fost satisfăcătoare pentru ministrul Educației.

Rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat 2022

Conform rezultatelor, la română au avut note mai mari sau egale cu 5 -68,31% dintre elevi. 234 de copii au luat nota 10. Pe segmentul de notare 5 – 10, cele mai multe note se situează pe tranșa 5 – 5.99: 29.094.

La Limba și literatura maternă au luat note mai mari sau egale cu 5- 84,16% dintre elevi. Numai 30 de elevi au luat nota 10. Pe segmentul de notare 5 – 10, cele mai multe note se situează pe tranșa 8 – 8.99: 1.185.

La proba obligatorie a profilului, note mai mari sau egale cu 5 au fost luate de 59,73% dintre elevi. 818 elevi au obținut nota 10. Pe segmentul de notare 5 – 10, cele mai multe note se situează pe tranșa 5 – 5.99: 20.668.

În ultimul rând, la proba la alegere a profilului, au promovat 70,92% dintre elevi. 1.341 de elevi au obținut nota 10. Pe segmentul de notare 5 – 10, cele mai multe note se situează pe tranșa 8 – 8.99: 18.319.

Pregătește-te pentru examenul de Bacalaureat. Ministerul Educației a publicat primele teste de antrenament

Sorin Cîmpeanu, nemulțumit de rezultatele simulărilor

Reamintim că aceste teste sunt cele de anul trecut, conform ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu a anunțat recent că specialiștii nu vor face teste de antrenament pentru elevii de clasa a XII-a care urmează să dea Bacalaureatul. Motivul este că programa de liceu pentru examen este aceeași ca cea din anii anterior. Așadar, testele elaborate în 2020-2021 rămân în vigoare.

De asemenea, ministrul Educației s-a arătat total nemulțumit de rezultatele de la simulare. El susține că s-a dovedit faptul că învățământul online nu și-a făcut treaba.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.