În acest weekend, respectiv în zilele de 6-7 mai, peste 2000 de elevi și studenți vor face practică în industria ospitalității. 

Zilele Porților Deschise în Industria Ospitalității

Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) va organiza cea de-a doua ediție a programului național „Zilele Porților Deschise în Industria Ospitalității”.

„Este o acțiune prin care industria ospitalității va reuși să atragă mulți tineri să treacă dincolo de ușile unui hotel, să vadă ce este într-o bucătărie, într-o recepție de hotel, cum se organizează un eveniment la noi în industrie, ce face echipa de la vânzări și marketing, să facă un tur al locațiilor, unde vor întâlni tineri ca și ei care le vor povești drumul lor în industria ospitalității”, scriu inițiatorii, potrivit edupedu.

Evenimentul va fi organizat de FIHR și Ministerul Educației, îmrepună cu Asociația Profesorilor și Mentorilor din Turism – Edu4Tourism, Asociația Liceelor Hoteliere și de Turism și a Institutul Francez din România.

Acest program este dedicat tinerilor care aleg o carieră în domeniul ospitalității, iar majoritatea pleacă afară pentru a se angaja în turism acolo. Astfel, prin acest program, poate industria ospitalității din România devine mai atractivă pentru ei.

Workshopuri și evenimente

Tinerii vor participa la diverse workshopuri și evenimente pentru a înțelege cum funcționează această industrie în totalitate.

Între orele 09-18:00, între 6 și 7 mai, locațiile partenere pot fi vizitate, după ce va înscrieți pe site-ul FIHR.  Lista cu locațiile care își deschid porțile în întreaga țară este disponibilă pe site-ul fihr.ro.

Foto: https://www.fihr.ro/evenimente/zileleportilordeschiseinindustriaospitalitatii/

Întreg programul se va publica pe data de 5 mai și se va actualiza în timp real.

„Zilele Porților Deschise în Industria Ospitalității” este unul din proiectele dedicate educației în care FIHR se implică: susținerea învățământului dual, proiectul „Adoptă un liceu”, elaborarea unui ghid de practică în industria hotelieră, care va fi lansat în toamna acestui an, se arată în comunicatul de presă.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.