Nu este ceva nou faptul că foarte mulți stundeți străini s-au îndrăgostit din România atunci când au venit să studieze aici. Majoritatea aleg țara noastră pentru a studia medicina, deoarece faclultățile sunt foarte ieftine față de alte țări din Europa sau din lume.

Astăzi, îți voi prezenta povestea unui student indian, ajuns în România care studiază la UMF Cluj.

Danish Ashraf, indianul student la UMF Cluj

În 2007, David Ashraf a venit din India în România. Și-a lăsat familia pe alt continent pentru a studia medicină la UMF Cluj. A reușit să intre la medicină generală și s-a specializat ulterior în anestezie și terapie intensivă. Visul său era să devină medic. În doar câțiva ani, Danish a reușit să-și îndeplinească visul și a devenit medic la terapie intensivă.

Secția de terapie intensivă este unul dintre cele mai importante departamente ale unui spital, unde pacienții necesiăt un tratament cu totul special, deoarece se zbat între viață și moarte.

Danish nu a putut profesa în România

Danish nu a putut profesa în România chiar dacă terminase facultatea. La acea vreme, salariul unui medic de la terapie intensivă abia dacă ajungea la 2000 de euro lunar. Ca și alți studenți români, Danish a hotărât să meargă mai departe. S-a mutat în Germania și s-a angajat la un spital de-acolo la care a lucrat până în 2014. Acolo a fost momentul când viața sa a ajuns într-un moment de cotitură, când a înțeles că lucrurile nu mai pot continua așa.

„Am ieșit în pauza de masă cu alți colegi, absolvenți ai UMF. Pauza de masă era și timpul când stăteam la povești, în rest nu aveam posibilitatea să discutăm mai mult, lucram enorm. Moment în care unii dintr colegi mi-a spus: foarte bine Danish că ai venit și tu în Germania, acolo în România nu este viitor, e o țară de ra*at, fără posibilități. Nu știu cum, dar pentru mine aceste cuvinte au fost un fel de jignire”, spune Danish. 

Chiar dacă România nu era în planurile sale, lui i-a plăcut la noi în țară foarte mult și nu a înțeles niciodată cum oamenii care au stat în același oraș cu el puteau să vorbească atât de urât despre oamenii care i-au crescut.

Din acel moment, Danish a hotărât să revină în România. A fost o mare provocare pentru el și nu s-a dat înapoi. Revenirea în România nu a fost ușoară, a fost urmată de mari sacrificii, însă Danish nu regretă.

„Pentru asta am sacrificat medicina într-adevăr, în jurul meu banii vorbesc pentru oameni, educația, lucrurile elegante, frumoase. Și părinții mei au fost la început supărați pentru că am decis să las  medicina, căci inițial am plecat anume pentru asta din India. Însă e doar un moment, uneori îți pică un moment care îți schimbă viața, de la cer la pământ. Acesta a fost momentul meu, când am stat la acea discuție cu colegii mei. M-am simțit foarte jignit, chiar așa rău e? România e așa 0? Și m-am pus la încercare. Atunci mi-a venit ideea să deschid un club pentru că entertainment business mereu a fost rentabil. Diversitatea unește oamenii”, completează Danish.

Danish și-a deschis un club în Cluj

În momentul de față, Danish și-a deschis un club de muzică orientală în Cluj (Da Camel Club), dar și un salon de frumusețe. Bineînțeles, pandemia i-a pus bețe în roate, dar a reușit să treacă și peste acele greutăți.

Danish este un exemplu demn de urmat și de românii noștri. Cu o poveste impresionantă, acesta a reușit de unul singur să treacă peste momentele grele și chiar și-a croit un rost la noi în țară. Este dovada vie de, Da, se poate! Atunci când dă de greu, acesta iese la o plimbare pe Dealul Feleacului, din toată frumusețea Clujului își „țese” puterea pentru ziua de mâine.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.